Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Dost acı söyler!

Dost acı söyler!

AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Tahir Sert, teşkilatın kucağında üvey evlat gibi kaldı. Kendini benimsetmesi için her gittiği mahalle teşkilatında sürekli “ Adaylık Metin Karkaş’ın hakkıydı” diye konuşması da sanırım bu tezimin en güzel göstergesi.

Sert teşkilatın gönlüne girmek için böyle bir strateji belirlemiş olabilir ama şu an Aday sizsiniz ve bırakın artık Metin Karakaş ve Hüseyin Turan ikilisinin isminin üzerinden siyaset yapmayı. Kendinizi anlatın. Yapacaklarınızı anlatın. Projelerinizden bahsedin. Seçmen bunları bekliyor. Ayrıca mademki sizinde dediğiniz gibi, “ Adaylık Metin Karakaş’ın hakkı” idi o zaman siz çekilin de hak eden gelsin. Biliyorum bu sözlerim canınızı sıkacaktır, ama dost acı söyler.

Evet ikimizde Çanta’lıyız. Sizinle tek ortak noktamızda bu sanırım. Onun haricinde pek bir ortak yanımız yok. Ama bu size destek olmayacağım yada destek olacağım anlamına gelmesin. Ben Başbakan gibi ayrımcılık yapmayacağım. Hemşericilik ise hiç yapmayacağım.

Silivri’de yaşayan, aynı havayı soluyan, ekmeğini Silivri’de kazanıp Silivri’ye yatırım yapan, hizmet eden herkes benim gözümde Silivri’lidir. Benim kalemim yanlış yaptıklarınızı da yazar, doğru yaptıklarınızı da yazar. Teşkilat artık sizin emriniz de Tahir Başkan. Siz yeter ki rotanızı belirleyin. Teşkilat dün olduğu gibi bu günde çalışmaya hazır. Çünkü bu teşkilatın tek bir hedefi var, o da Silivri Belediyesine AK Parti bayrağını dikmek.  Siz bırakın etrafınızdaki meclis listesinde kendine yer edinmek için sizi pohpohlayan üç beş kişiyi. Buradan onların isimlerini yazmama gerek yok sanırım. Siz tecrübeli ve deneyimli usta bir siyasetçisiniz. Benim de ne demek istediğimi çok iyi anladığınızdan eminim…

Hiç şaşırmayım…
Ayrımcılık demişken. Başbakan Silivri’ye bilenmiş ve Silivri’nin AK Belediye olmasını istiyor olabilir. Bunun içinde yerli bir aday çıkartarak seçimi alabileceğini düşünmüşte olabilir.  Başbakanın bu tezinin ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğu tartışılır. Ancak Sayın Başbakan’ın bu yerli aday seçimi Silivri’deki Anadolulu kesimi kırdığı ve küstürdüğü de aşikâr. Anadolulu seçmen şimdiden huzursuz. “Biz Anadolulu seçmen olarak şimdi ne yapmamız gerekiyor?” diye kara kara düşünüyorlar.

Silivri nüfusunun büyük bir çoğunlu Anadolulu seçmene sahip olan bir İlçede, AK Parti kanadı Anadolulu seçmenin gönlünü nasıl alacak bilemiyorum ama bu yerli aday mevzusu ile muhalif parti’nin adaylarına çok güzel malzeme verdi Sayın Başbakan. Ve CHP’nin adayı seçim meydanlarında bunun üzerinden siyaset yaparsa da hiç şaşırmayın.  

Silivri MHP  ne bekliyor? 
Silivri’de ilk önce Belediye Başkan Adayını belirleyen MHP oldu. Oldu olmasına da hala bir hareket yok MHP kanadında. MHP Silivri Belediye Başkan Adayı Fatih Kınalı ve yanında birkaç yönetici ile kendince çalışmalar yapıyor ama bu yeterli değil. MHP’nin adayından sonra AK Parti’nin de Belediye Başkan Adayı belli oldu. Tamam, şimdi oldu MHP biraz seçim çalışmalarını hızlandırır diye düşünüyordum ki; yine MHP’de bir hareket yok.

MHP, acaba AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahir Sert’i rakip olarak görmüyormu? MHP hala ne bekliyor anlamış değilim. Daha önce siyasi kirliği olmayan ve çevresinde sevilen Fatih Kınalı ile MHP teşkilatının aslında bu süreci çok daha iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.  Daha başka ne diyeyim bilemiyorum ama umarım Kınalı ve Silivri MHP bu süreci iyi değerlendirir. Kalın Sağlıcakla… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi