İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

DÜNYA ASSUBAYLAR GÜNÜ

DÜNYA ASSUBAYLAR GÜNÜ

20 Ekim günü, Ankara da Türk ordusunun temel taşı assubayların biricik meslek örgütü Türkiye Emekli Assubaylar derneğinin (TEMAD) Anıtkabirden başlayan ve Tandoğan ile Bahçeli evlerin bir kısmının arka sokaklarının yürüyüş güzergâhı olarak gösterildiği hak arama ve meslek sorunlarına dikkat çekmek üzere düzenlediği yüksek katılımlı bir yürüyüş etkinliği vardı.
Anadolu’nun çeşitli il ilçe ve kasabalarından kiraladıkları günü birlik otobüslerle on binden fazla insan Ankara’ya aktı. Yaşları 50-60’ların üstünde bu insanlar üzerlerinde yılların yorgunluğu uykusuz bir geceden sonra Anıt kabirden başlayan her dakikası vakur düzeyli ve ülke aydınına yakışan bu yürüyüşte slogan atmadan pankart taşımadan gösterilen güzergâhta yürümek üzere bu günlerde cumhuriyetin kutlanmasını yasaklayan Ankara valiliğinin izni ile yürüdüler. Ankara emniyeti ise en rahat kitlesel eylemini izledi. Organik(!) biber gazları kullanılmadı. Yeni ithal demir coplar kılıfından çıkmadı.

Aylardır bu konu üzerinde çalışan ve Dünya ordularında görev yapan yüz binlerce asssubayın da günü olsun diyen TEMAD’ın bu organizasyonu yüz akıyla gerçekleştiren yöneticilerine ne kadar teşşekkür edilse azdır.
Aslında bu eylem ülkemizde yıllardır sorunlarını anlatamayan bir araya gelemeyen birçok meslek kuruluşu ve STK için milat olarak alınmalı. Hatta bunca baskıya haksızlığa rağmen seslerini yükseltemeyen sendikaların da bu birlik beraberlikten öğrenecekleri çok şey vardır. Ancak elmanın kurdu içindedir misali bu eylemi beğenmeyen meslektaşlarımızda çıkmıştır.
Son yıllarda ülkemizde özgürlüklere yönelik baskının hangi boyutlara vardığını cumhuriyet kurulduğu günden bu güne kadar korunan değerlerin nasıl yok edildiği başkalaştırıldığı pasifsize edildiği ya da taraf olmayan bertaraf olur anlayışıyla nasıl yandaş ve yalaka haline dönüştürüldüğünü göstermesi açısından da bu eylem çarpıcı bir örnektir.

On binden fazla insan ülkenin başkentine geliyor haklı davalarına dikkat çekmek için. Ülkenin yazılı ve görsel medyasının bir iki gazetesi hariç davet edildikleri halde gelmeyen basın kuruluşlarının hiç biri ve sahibin sesi AA  bu eylemi yazmamış görüntülememiş kamu oyuna duyurmamıştır.
Hele doğruluğu tartışmalı darbe planlarını pehlivan tefrikası gibi yayınlayanlar her fırsatta TSK.ya vurmayı görev bilenler mevcut genelkurmay başkanını galiba kendilerine yakın buldukları için orduda kaynayan kazan olan bu meslek mensuplarının eylemlerini es geçmişlerdir.

Tarih bu eylemleri de, yazmayanları da halkın gözünden gerçekleri kaçıranları da mazlumun hakkını almasına destek vermeyenleri de bir gün yazacaktır.
Bu görkemli organizasyonu düzenleyen yürüten TEMAD’ın değerli yönetim kurulu üyelerinin çalışması her türlü takdirin üstündedir.
Sevgili Türk basınından bir emekli astsubay olarak kendi adıma özür diliyorum(!) meslektaşlarım eylem için sokaklara dökülüp dükkânları yağmalayamadı insanları binaları ateşe veremedi vatan hainlerinin posterlerini taşıyamadı kaldırım taşlarını söküp devlet güçlerine atamadı onlara yarayacak bu tip eylemde bulunamadı...
Gittiğinde yerine konamayacak tek şey candır. Bu ülke için binlerce şehit veren her gün her gece silah elde mevzide kan uykusunda sizlerin ailelerinizle çocuklarınızla huzur ve güven içinde rahat yataklarınız da uyumanız için can veren bu insanlara olan can borcunuzu vefa borcunuzu böyle mi ödüyorsunuz ey ülkemin bir kısım yandaş ve yalaka medyası.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlyas Öztekin Arşivi