12 Türk ve Bulgar dağcı kayboldu

12 Türk ve Bulgar dağcı kayboldu
Yunanistan'ın Pieria Ori dağlarında 12 Türk dağcının kaybolduğu açıklandı. Yunan Polis ve itfaiye ekipleri, Kuzey Yunanistan’ın Katerini kenti yakınlarındaki Pieria Ori dağlarında mahsur kalmış olabilecekleri ihtimali ile 12 Türk turisti arıyor.

Yunanistan'ın Orta Makedonya bölgesinin Pieria dağlarında kaybolan 12 Türk turisti arama çalışmaları sürüyor. Selanik Emniyet Müdürlüğü Basın Bürosu, çalışmalara polis, itfaiye ve acil müdahale biriminden toplam 11 araç ile onlarca kişinin katıldığını açıkladı

Yunan Polis ve itfaiye ekipleri, Kuzey Yunanistan’ın Katerini şehri yakınlarındaki Pieria Ori dağlarında mahsur kalmış olabilecekleri ihtimali ile 12 Türk turisti arıyor.

Katerini itfaiyesinden yapılan açıklamaya göre, Türk vatandaşı olduğunu söyleyen bir kişi Cuma günü Avrupa Acil Yardım Hattı 122’i arayarak, “12 kişi olduklarını ve yerleşim merkezinden uzak dağlık bir bölgede kaybolduklarını” söyledi.

Yunanistan’ın Selanik şehrine yaklaşık 70 kilometre uzaklıktaki Pieria bölgesi dağlık alanında kayboldukları sanılan 12 Türk turisti arama çalışmaları sürüyor. Cihan Haber Ajansı'na bilgi veren Selanik Emniyet Müdürlüğü Basın Bürosu, turistlerin dün sabah saat 09.00’da "112 Avrupa Acil Yardım Hattı"nı arayarak yardım istediklerini açıkladı. İletişimin 'sim' kartsız şekilde yapılmış olabileceğini sandıklarını belirten görevli, bölgede bulunan cep telefonu antenlerine sinyal ulaşmadığını söyledi.

Polisin 7 devriye aracı, itfaiyenin 3 ve Acil Afet Müdahale Birimi'nin (EMAK) ise 1 özel dağ aracı olmak üzere toplam toplam 11 araç ile aramaların sürdüğünü belirten Selanik Emniyet Müdürlüğü Basın Bürosu, onlarca kişinin arama çalışmalarına katıldığını söyledi. Arama çalışmalarına bölgeye yakın köyler ile avcı kulübünün de katıldığı bilgisi verildi. Hava şartlarının müsait olmaması sebebiyle polisin helikopter ile arama çalışmasına şimdilik katılamadığı öğrenildi.

Selanik Başkonsolosluğu ile iletişim halinde olduklarını belirten polis, yardım çağrısının doğru olup olmadığını tespit edemediklerini sözlerine ilave etti.
Yunanistan'daki Olimpos dağlarının uzantısı olan Pieria dağlarının yüksekliği 2 bin 200 metreyi buluyor. İlk sinyalin Katerini şehrinin 20 ila 30 kilometre kuzeybatısında alındığı belirtilen Türk turistlerin aranmasına devam ediliyor.

YUNAN 112’SİNE GÖNDERİLEN MESAJ
Yunanistan’da 12 Türk dağcının kaybolduğuna ilişkin haber, Dışişleri Bakanlığı’nı da harekete geçirirken Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, Hürriyet’e, şu bilgiyi verdi:

“Yunan telekom şirketi OTE’den, önüme biraz önce şu bilgi geldi. Dün sabah saat 10.00’da Yunan 112’sine düşen bizi kurtarın mesajı Edirne’nin tam karşısındaki Meriç bölgesinden gelmiş. Dolayısıyla kayıp yeri söylenen Pieria Ori dağ bölgesi değil. Yunan telekomuna aynen şu imdat çağrısı yapılmış; ‘Türk, Bulgar, 12 kişi imdat.’ Bundan dolayı belki de kayıp çağrısı Bulgaristan tarafından da gelmiş olabilir. Çünkü verilen bilgi 30 kilometrelik alanı kapsıyor. 3 helikopter ile Pieria Ori dağı civarında arama yapıldı, bir sonuca varılmış değil. Başkonsolosluğumuza da ‘biz kaybolduk’ diye gelmiş herhangi bir mesaj yok. Olayı yakından takip ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.