8 bölge daha IŞİD'den geri alındı

8 bölge daha IŞİD'den geri alındı
Irak'ın Selahattin ile Anbar illerinde terör örgütü IŞİD'e karşı düzenlenen kurtarma operasyonlarında 8 köy geri alındı.
 10 Haziran 2014'ten beri IŞİD'in kontrolündeki Salahattin İline bağlı El Şirgat ilçesine bu sabah Irak güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonlarda 6 köyün terör örgütü IŞİD'den geri alındığı bildirildi.

Operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulunan El Şirgat kaymakamı Ali El Dodah, "Irak ordusu başta olmak üzere yerel polis aşiret güçleri ve Haşdi Şabi güçlerimiz bu sabah erken saatlerde IŞİD'e karşı başlattığı operasyonlarda Şirgat'ın güneyinden ilçe sınır hattını ilçe merkezine doğru aştı ve yoğun çatışmalardan sonra ilçe merkezinden sadece 2 km uzaklıkta bulunan Aşur polis merkezi binası ile tam 6 köyü (El Suvidan, El Hadraniye, Ramazaniyat, El Nadire, Misehli, Hudaan) köyleri terör örgütünden geri alındı'' dedi. Dodah ayrıca Şirgat ilçesinin kurtarıldığının ilan edilmesine neredeyse saatler kaldığını ve IŞİD'in varlık mücadelesini tamamen kaybettiğine işaret etti.

Anbar ilinde ise Irak ordusundan yapılan açıklamaya göre '"Orduya bağlı birlikler ile yerel aşiret güçlerinin Ramadi'nin batısındaki Bağdadi adasında Halidiyye ve Onaye köylerinin terör örgütü IŞİD'ten kurtarıldığını ve operasyonlar sırasında çok sayıda teröristin öldürüldüğünü" bildirdi.
Operasyonlara Irak Hava Kuvvetleri ile uluslararası koalisyonunun havadan destek verdiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.