ABD savaş gemisi Yemen‘e doğru yola çıktı!

ABD savaş gemisi Yemen‘e doğru yola çıktı!
Yemen krizinde çok kritik bir son dakika gelişmesi yaşandı.
ABD donanmasının bir uçak gemisiyle füze güdümlü bir kruvazörü Yemen yakınlarındaki sulara gönderdiği bildirildi.

Donanmadan yapılan açıklamada, USS Normandy adlı füze güdümlü kruvazörün eşlik ettiği USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin pazar günü Arap Körfezi'ndeki üssünden Hürmüz Boğazı'nı geçerek Arap Denizi'ne girdiği belirtildi.

Açıklamada, gemilerin, "Arap Denizi, Aden Körfezi, Bab'ül Mendep Boğazı ve Güney Kızıldeniz'de deniz güvenliği operasyonları yürütmekte olan ABD güçlerine katılacağı" kaydedildi.

"Bu operasyonların amacı, bölgedeki hayati öneme sahip nakliye rotalarının açık ve güvenli kalmasını sağlamak" ifadesine yer verilen açıklamada, "son günlerde ABD donanmasının Yemen'deki mevcut istikrarsızlık nedeniyle bölgedeki varlığını artırdığı" belirtildi.

Bu arada, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Amerikan medyasında çıkan, ABD gemilerinin hareketliliğinin İran'dan, Yemen'deki Husilere silah sevkiyatının önünü kesme niyeti taşıdığı yönündeki haberlerin "doğru olmadığını" kaydetti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest da gemilerin hareketiyle ilgili doğrudan bir yorumda bulunmadı ancak "İranlıların Yemen'deki Husilere silahlar ve diğer türlerde destek sağladığı yönünde deliller gördüklerini" bildirdi.

Earnest, "Bu, zaten çok fazla şiddetin yıkımına maruz kalan bir ülkede şiddetin daha da artmasına katkı sağlama dışında bir işe yaramayacak türden bir destek" ifadesini kullandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.