Akgün, FIDAF ödülünü almak için Kore’de

Akgün, FIDAF ödülünü almak için Kore’de
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu tarafından seçildiği FIDAF “Onursal Başkanı” unvanını almak için Kore’ye gitti.

 

Başkan Akgün bu unvana, “Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ni 15 yıldır büyük bir başarıyla sürdürerek, dünya kültür ve sanatına yaptığı katkılardan” ötürü layık görülmüştü. 

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün unvanını, 5 kıta ve 85 ülkede örgütlü bulunan FIDAF’tan 2 Ekim 2014 tarihinde, Güney Kore'nin Çonan (Cheonan) şehrinde gerçekleştirilecek olan, Genel Kurul’da törenle teslim alacak.

 

Başkan Akgün, Kore’de temaslarını sürdürüyor

 

Çonan şehri ile 8 Temmuz 2013’te imza edilen protokolün ardından Kore’de gerçekleşen yerel seçim sonrası Çonan Belediye Başkanı olan Koo Bon-Young ile temaslarda bulunan Başkan Akgün,  “Yapmış olduğumuz görüşmede hem Büyükçekmece’de, hem de Çonan’da eş zamanlı gerçekleştireceğimiz projelerin ayrıntılarını konuştuk. Birlikte çok başarılı projelere imza atarak, her iki şehrimizi de dünya çapında bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Kore Şehitliğini ziyaret etti

 

1950 yılında Japonya karşısında Kore Savaşına katılan ve Kore halkının bağımsızlığı için çarpışırken hayatını kaybeden tüm yabancı askerlerin anısına yapılmış anıtı da ziyaret eden Akgün,  ‘Kore Savaşı’nda şehit olan tüm askerleri rahmet ve saygıyla anıyorum.’ dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.