Barzani Resmen Görevi Bıraktı, Yerine Neçirvan Geliyor

Barzani Resmen Görevi Bıraktı, Yerine Neçirvan Geliyor
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Parlamentosu, Barzani'nin istifa talebini oy çokluğuyla onayladı. Barzani'nin yerine görevi, bir süre Neçirvan Barzani'nin yürüteceği iddia ediliyor.
IKBY Başkanı  Mesud Barzani'nin yetkilerinin devredilmesi gündemiyle toplanan  Irak  Kürt Bölgesel Yönetimi Parlamentosu'nda kapalı oturum gerçekleştirildi. Parlamentoda "1 Kasım itibarıyla süresi dolan başkanlık görevime devam etmek istemiyorum." diyen  Barzani'nin mektubu okundu.  Barzani'nin yetkilerinin hükümet,  Parlamento ve Adalet Konseyi'ne devredilmesi kararı oy çokluğuyla kabul edildi.

"KÜRDİSTAN HALKININ ÖDÜLLENDİRİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜK"

Görüntülü bir kayıt yayınlayan  Barzani,  Amerika'nın Kürt Yönetimini desteklememesini eleştirerek kendisinin peşmerge olarak mücadeleye devam edeceğini söylerken şu ifadeleri kullandı:

" Musul Operasyonu'nda peşmerge çok önemli bir rol oynadı. Peşmergeler olmasaydı,  Irak ordusu  Musul şehrini asla kurtaramazdı. Biz, uluslararası topluluğun bu yardım karşılığında peşmergeleri ve Kürdistan halkını ödüllendireceğini düşündük. Şehitlerin kanına saygı duyacaklarını zannetmiştik."

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ


Barzani'nin yetkilerinin hükümet,  Parlamento ve Adalet Konseyi'ne devredilmesi kararı,  Parlamento'da yapılan oylama sonucunda oy çokluğuyla kabul edildi.  Irak Türkmen Cephesi (ITC)  Erbil  Milletvekili Aydın Maruf,  Parlamento'nun, görev süresi dolan  Barzani'nin başkanlık yetkilerinin hükümet,  Parlamento veya Adalet Konseyi'ne devredilmesini oy çokluğuyla kabul ettiğini ifade etti. Maruf,  Parlamento'da ayrıca IKBY Başkanlık Divanı Kurumu'nun da lağvedilmesine karar verildiğini söyledi.

NEÇİRVAN BARZANİ GELECEK

Katar merkezli  El Cezire kanalı ise Kürt bölgesinde birçok kişinin  Barzani'nin bir süre için ayrılacağını ve arka planda kalacağını düşündüğünü söylerken, IKBY Başbakanı  Neçirvan Barzani'nin  Mesut Barzani'nin görevini bir süre için yürütebileceği ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.