Belarus'ta Lukaşenko yeniden Devlet Başkanı seçildi

Belarus'ta Lukaşenko yeniden Devlet Başkanı seçildi
Belarus'ta dün düzenlenen Devlet Başkanlığı seçiminin galibi, oyların yüzde 83,49'unu alan Aleksandır Lukaşenko oldu
 Belarus'ta dün düzenlenen Devlet Başkanlığı seçiminin galibi, oyların yüzde 83,49'unu alan Aleksandır Lukaşenko oldu.
Belarus Merkez Seçim Kurulu'nun açıkladığı kesin olmayan sonuçlara göre, 61 yaşındaki Lukaşenko, 5. kez Devlet Başkanlığı görevini üstlenecek.

Dört adayın katıldığı seçimde, Sosyal Demokrat Parti'nin 38 yaşındaki adayı Tatyana Korotkeviç yüzde 4,42, Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Sergey Gaydukeviç yüzde 3,32 ve Belarus Kazakları Birliğinin kurucusu Nikolay Ulahoviç ise 1,67 oy aldı.

Seçmenlerin yüzde 6,4'ü tüm adaylara ret oyu verdi. 

Kesin sonuçların 10 gün içinde açıklanması bekleniyor. 

Lukaşenko'nun seçim vaatleri

Lukaşenko, yeniden seçilmesi halinde, fabrika ve diğer işletmelerin hem yapısal hem de yönetim olarak modernize edileceğini vadetmişti.

Lukaşenko'nun seçim vaatleri arasında büyük, yabancı firmaların ülkeye yatırım yapmasını sağlamak ve devlet şirketlerini uluslararası piyasalara açmak da bulunuyor. Belarus'u bilgi ve iletişim teknolojileri ile endüstri alanında gelişmiş ülkeler düzeyine çıkarma sözü veren Lukaşenko, uluslararası pazarlara açılmayı, ülkeyi bölgenin en büyük lojistik merkezi haline getirmeyi vadediyor. 

Yaklaşık 10 milyon nüfusu bulunan, yıkılan Sovyetler Birliği'nin üyesi Belarus'ta halk, yeni devlet başkanını seçmek için pazar günü sandık başına gitti. Bağımsız Devletler Topluluğu'nun içinde Rusya'ya en yakın ülke olarak bilinen Belarus'ta dört dönemdir Lukaşenko Devlet Başkanlığı yapıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.