CESETLERİ YAKTILAR

CESETLERİ YAKTILAR
Nepal'de son 80 yılın en büyük deprem faciasında ölenlerin sayısı 7 bin 276'ya yükseldi.
Enformasyon Bakanı Minendra Rijal, başkent Katmandu ve çevresindeki arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını, kalan işlerin yerel işçiler tarafından da yürütülebileceğini söyledi.

Halkın Gotama Buda'nın doğum gününü kutlamaya hazırlandığına dikkati çeken Rijal, yabancı yardım gönüllülerinin köyler ve dağlık alanlardaki çalışmalarda polis ve askerlere yardımcı olabileceklerini kaydetti.

101 yaşındaki dede, 8 gün sonra kurtarıldı

Bu arada depremden 8 gün sonra 101 yaşındaki bir kişi, enkaz altından mucize  eseri kurtarıldı.

Nepal İçişleri Bakanlığı'na bağlı Acil Durum Operasyon Merkezi, başkent Katmandu'nun 80 kilometre kuzeybatısındaki Nuwakot kenti yakınlarında yer alan Kimtang köyünde yıkılan evinin enkazından çıkarılan Funchu Tamang'ın hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Tamang'ın ellerinden ve bileklerinden hafif yaralandığı, durumunun iyi olduğu belirtildi.



Havaalanı büyük uçaklara kapatıldı

Yetkililer, pistin hasar gördüğünü öne sürerek Katmandu'daki havaalanını büyük uçaklara kapattı. Depremzedelere insani yardım taşıyan nakliye uçakları, bu havaalanını kullanıyordu.

Tribhuwan Uluslararası Havaalanı Müdürü Birendra Shrestha, pistlerin yiyecek, tıbbi malzeme, arama kurtarma ekipleri ve yardım görevlilerini taşıyan büyük askeri ve nakliye uçakları için değil, orta boy yolcu uçakları için inşa edildiğini belirtti. Shrestha, büyük uçakların iniş ve kalkışları nedeniyle pistte çatlaklar meydana geldiğini kaydetti.

Birleşmiş Milletler (BM), depremzedelere yardım göndermeye devam edileceğini açıkladı.

Bu arada deprem faciasının yaralarını sarmaya çalışan ülkenin başkentindeki yüzlerce Budist, Buda'nın doğum gününü kutlamak için Swayambhunath Tapınağı'nı ziyaret etmeye başladı.

CESETLERİ YAKTILAR

Nepal'de meydana gelen şiddetli depremde hayatını kaybeden bazı kişilerin cesetleri başkent Katmandu'daki Pasunapati Tapınağı'nda düzenlenen cenaze töreninin ardından Nepal geleneklerine göre yakıldı. Ölenlerin yakınları tören sırasında büyük üzüntü yaşadılar.



MORGLARDA YER KALMADI

Bölgede arama-kurtarma çalışmalarına destek veren Hindistan ordusundan Raman Lal, Reuters haber ajansına "Morglarda cesetleri koyacak yer kalmadı. Gelen son emirler enkaz altından çıkarılan cesetleri yakmamız yönünde" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.