CHP den yurt dışında yaşayan Türklere müjde !

CHP den yurt dışında yaşayan Türklere müjde !
İstanbul CHP İl Başkanı Y. İşadamı Oruç Oymak, yabancı plakalı ( triptikli) otolara Türkiye’de sınırsız binilmesi için, kanun teklifi hazırlatıyor.


Gazeteci Dursun Boran’ın sorularını cevaplayan Oymak, AKP önce triptikli otolara binme zamanını 6 aydan 2 yıla çıkartacağını 2010 da vaat etti. 5 sene sonra 1 Haziran 2015 genel seçimlerinden 1 ay evvel yaptı.
Yeni uygulama ile yurt dışında yaşayan Türkler Türkiye ye giriş yaptıktıktan sonra artık otolarına 2 sene binecekler. Ancak, uygulamada çok karışıklık var. Gümrük kapılarında her gün çok sayıda yurt dışında yaşayan seçmen sıkıntı yaşıyor. AKP sözde bir yenilik yaptı ama, uygulaması adeta zulüm gibi.
CHP OY PATLAMASI YAPAR.
CHP olarak, amasız, ancaksız yeni net bir kanun tekifi hazırlıyoruz. Milletvekillerimiz ile taslağını yaptık. Yurt dışından Türkiye’ye gelen yabancı plakalı bir oto, sınırsız Türkiyede kalabilecek. Kontrolünü yapmak trafik ve gümrük memurlarının işi.
Senelerdir Amerika, Almanya, İsviçre, Fransa vd. Devletlerde yaşayan, çalışan, seçimlerde oy veren, Türkiye de yatırım yapan, yurt dışındaki vatandaşlarımız özgürce, dilediği adına kayıtlı yabancı plakalı otoya binebilmeli. Vekalet verdiği yakınlarıda kendisi yurt dışında olduğunda, bu arabaları kullanabilmeli. Çünkü oto sahibi hava alanına götürülüyor, karşılanıyor, başka bürokratik iş,işlemleri oluyor.
Buna dair binlerce yurt dışından talep alıyoruz. Yurt dışındaki seçmenler bu konuda çok sıkıntı yaşıyorlar.
İYİ YAŞAMAK LÜX DEĞİL. TEMEL BİR İNSAN HAKKI.
Vergi ve oy veren vatandaşlarımız iyi, huzurlu yaşamalı. Bu devletin Anayasadaki görevi. AKP nin yapamadığnı biz yapacağız. Kanun teklifi yakında TBMM komisyonlarına gelir. İstanbul Milletvekillerimiz basın toplantısı ile açıklamayı yaparlar.
ÇİFTE VATANDAŞLARDA YARARLANSIN.
Almanya, Avusturya, Kanada gibi devletlerde yaşayan çifte vatandaşlarında, bu haklardan kolay şekilde yararlanmasını sağlıyacağız. Çalışmalar devam ediyor.Tasarıda kesin dönüş yapan çifte vatandaşların istediği vasıtayı yurda getirme hakkıda var. Mevcut mevzuat çifte vatandaşlara sıkıntı yaratıyor.
Resimde CHP İl Başkanı Y. Oruç Oymak, Star TV E. Protokol Müdürü Gazeteci Dursun Boran ile görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.