Cuma namazında camiye saldırı: En az 55 ölü

Cuma namazında camiye saldırı: En az 55 ölü
Yemen'in başkenti Sana'da Husilerin cuma namazı kıldığı iki camiyi hedef alan bombalı saldırıda 55 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Yemen'in başkenti Sana'da Husi Ensarullah Hareketi taraftarlarının yoğunlukta olduğu iki camiye cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırılarında 55 kişinin öldüğü bildirildi.

Sana'nın el-Ceraf bölgesindeki Bedir ve Haşuş mescidlerine düzenlenen bombalı saldırılarda ilk belirlemelere göre 55 kişi hayatını kaybetti. Savunma Bakanlığı kaynakları ise Bedir ve Haşuş mescidlerine düzenlenen saldırıların intihar bombacıları tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

İLK KEZ CAMİ  HEDEF ALINDI

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Başkent Sana'nın Husilerin kontrolüne geçmesinden bu yana ilk kez camileri hedef alan intihar saldırıları düzenleniyor.

Yemen'de Eylül ayından bu yana başkent Sana'nın kontrolünü elinde tutan Husilerin diğer bölgelere yayılma girişimleri Sünni aşiretler ve El Kaide tarafından engellenmeye çalışılıyor. İran destekli Husilerin ev hapsinde tuttuğu Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ise geçen ay Sana'dan kaçarak, ülkenin güneyindeki Aden kentine gitmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.