İtalya’da OHAL ilan edildi

İtalya’da OHAL ilan edildi
İtalya’da deprem bölgesinde OHAL ilan edildi
 İtalya’nın orta kesimindeki Rieti kentinde meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından afet bölgesinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi. Enkaz altında kalanları arama ve kurtarma çalışmaları sürerken, depremde en az 250 kişinin öldüğü, 365 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Dün akşam düzenlenen bakanlar kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Matteo Renzi, bölgenin yeniden yapılandırılması için ilk etapta 50 milyon Euro ayıracaklarını ve afetzedelerden vergi alınmayacağını belirtti.

Enkaz altında bulunanların sayısına ilişkin henüz net bir açıklama yapılmazken, yaşanan artçı sarsıntılar ise arama ve kurtarma çalışmalarını yavaşlatıyor. 
Bu sabah yerel saatle 06.28’de meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki sarsıntının ardından ağır hasarlı bazı binaların da yıkıldığı aktarıldı.

Çarşamba günü saat 03.36’da, 4 kilometre derinlikte meydana gelen depremin ardından çalışmalara yaklaşık 5 bin 400 görevli ve gönüllü katılıyor. 
Depremde en çok zararı, 190 can kaybının yaşandığı Amatrice kasabası gördü. Pescara del Tronto, Arquata del Tronto ve Accumoli de diğer büyük zarar gören kasabalar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.