Kanlı Ay Tutulması başladı

Kanlı Ay Tutulması başladı
Son 500 yılda sadece 3 kez gerçekleşen "Kanlı Ay Tutulması" olarak tabir edilen astronomi olayı bugün Türkiye saati ile 08:58'de başladı. 78 dakika boyunca sürmesi beklenen nadir tutulma olayı, 4 "Kanlı Ay Tutulması"ndan oluşan serinin ilki olma özelliğin
 

KIYAMET HABERCİSİ Mİ?

Kuzey ve Güney Amerika'dan görülebilecek Ay tutulması, İncil'deki ayetlerde kıyamete yönelik bir işaret olarak gösteriliyor. 2011'den bu yana yaşanan ilk tam tutulmanın, art arda gerçekleşecek "tetrad" adı verilen dört Ay tutulmasının ilki olduğunu kaydeden ABD Havacılık ve Uzay Dairesi bir dahaki tetrad'ın 2032-2033 yıllarında yaşanacağını belirtiyor. 

1 saat 18 dakika sürecek tutulma sırasında Ay, kırmızı renkte görünecek, Spica yıldızı daha parlak görünürken, Dünya'ya en yakın konumuna ulaşan Mars da parlak turuncu renge bürünecek. Ay'ın kırmızı renk aldığı tam Ay tutulmaları 1492, 1949 ve 1967 yıllarında gerçekleştiğinde, birçok önemli tarihi olayla da bağdaştırıldı. 

Bu yıl tam Ay tutulmasının Yahudilerin Hamursuz Bayramı'na denk gelmesi de İsa peygamberin geri dönüşünün işareti olarak yorumlanıyor. İncil'de yer alan "Yukarıda, gökyüzünde harikalar yaratacağım. Aşağıda, yeryüzünde belirtiler, kan, ateş ve duman bulutları görülecek. Rabbin büyük ve görkemli günü gelmeden önce Güneş kararacak, Ay kan rengine dönecek. O zaman Rabbi adıyla çağıran herkes kurtulacak" sözleri ise Ay tutulmasının kıyamet alameti olduğu yorumlarına yol açıyor. 

Ayrıca "tetrad"ın 8 Ekim 2014, 4 Nisan 2015 ve 4 Nisan 2015'te gerçekleşecek diğer tam Ay tutulmalarının da sırasıyla Yahudilerin Sukkot Bayramı, Hamursuz Bayramı yine Sukkot Bayramı'na denk gelmesi, şüpheleri kuvvetlendiriyor. 

DEĞİŞİMİN İŞARETİ

ABD'de Hıristiyanlara yönelik yayın yapan TV kanalı Christian Broadcasting Network'ün programına katılan Papaz John C. Hagee, dörtlü Ay tutulmasının, Dünya'daki değişimin işareti olarak yorumlanabileceğini belirtiyor. Hagee, "Ortadoğu'da İsrail'i de kapsayan dramatik bir değişim olacak ve Dünya'yı etkileyecek" diyor. "Tetrad"ların Yahudilerin İspanya'dan sürüldüğü 1493'te, İsrail Devleti'nin 1948'deki kuruluşundan sonra 6 bin kişinin öldüğü Yahudi-Arap savaşının yaşandığı 1949'da ve yine Yahudilerle Araplar arasında yaşanan, 6 gün savaşlarının gerçekleştiği 1967'de de yaşandığı biliniyor. Ancak Los Angeles'taki Griffith Gözlemevi'nde gözlemci olarak görev yapan Tony Cook, Ay tutulmalarının sadece bilimsel bir fenomen olarak yorumlanması gerektiğini belirtiyor. Cook kızıl Ay tutulmalarının, Yahudilerin bayramına denk gelmesini Yahudi takviminin Ay takvimi ve tam Ay tutulmalarına göre hazırlanmış olmasıyla açıklıyor.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.