Kızları Köpekle Evlendiriyorlar!

Kızları Köpekle Evlendiriyorlar!
22'den fazla dilin konuşulduğu Hindistan, zengin kültürü yanında ilginç gelenekleri de içinde barındırıyor. Bu âdetleri okuduğunuzda ağzınız açık kalabilir...

1 Ganj Nehri'ne Girmek


Ganj Nehrine Girmek Ganj Nehri Hinduların kutsal saydığı şeylerin başında geliyor. Ganj Nehri'ni Tanrıça Ganga kabul ederler ve bu nehirde yıkandıklarında günahlarından arındıklarını düşünürler. Ayrıca ölülerini Ganj Nehri kıyısında yakıp küllerini nehre attıklarında ölülerinin ruhlarının özgürleştiğine inanıyorlar.


2 İneklerin Kutsallığı


İneklerin Kutsallığı Hindulara göre inekler kutsal hayvanlardır. Öyle ki dışarıdan ineklere taptıklarına inanırız. İşin aslıysa, Krişna dedikleri Tanrılarının ineğin vücudunda beden bulduğunu düşünürler. Bu sebeple ineklere asla zarar vermezler, etini yemezler. Hindistan sokaklarında inekler serbestçe gezerler. Hatta biz de nasıl kutsal kitaba el basarak yemin ediliyorsak, onlar da ineğin kuyruğundan tutarak yemin ederler. Bize tiksinti verebilir, ama onlar kutsal saydıkların ineğin idrarıyla temizleneceklerine inanıp hatta ineğin dışkısını alınlarına sürerler. En merak edilen de biri yanlışlıkla bir ineğe zarar verdiğinde ya da öldürdüğünde ne olduğu. O kişi 6-12 ay arasında yıkanmaz, temizlenmez, sakalını ve tırnaklarını kesmez. Sosyal ve iş hayatını devam ettiremez. Bu süre sona erdiğinde Hindistan'da yine kutsal kabul edilen bir ağacın altında büyük bir ziyafet verip o ağacın yapraklarını bol miktarda tereyağında yaktıktan sonra günahından arındığına inanılır.


3 İntihâr Meselesi


İntihâr MeselesiHindistan'daki ilginç geleneklerden biri de intihârın günah kabul edilmemesi hatta takdir edilen bir eylem olması. İntihâr edecek kişi önce 3 gün oruç tutar. Sonrasında nasıl intihâr etmek istiyorsa, suda boğulmak, aç kalmak, ateşe atılmak, trenin önüne oturmak vs, seçip dileğini gerçekleştirir. Bir uygulama da yaşlı ya da hasta insanları intihâra bırakmaktır. Güzel elbiseleri giydirilerek Ganj Nehri'nin med-cezir yaşanan kıyısına götürüp bırakılır. Sular yükselince nehir o kişiyi içine çeker ve hayatını alır. Sular yükselmeden o kişi kendine gelip intihârdan kaçarsa tüm insanlığın önünde şerefini kaybeder ve hiçkimse onu evine kabul etmez. Sokaklarda açlıktan bîtâb düşüp gider.


4 Çok Eşli Kadınlar


Çok Eşli Kadınlar Hindistan'da İngiliz işgaline kadar kadınların birden fazla eşi olabilirdi. Çoğunlukla da kardeşler aynı kadınla evlenirlerdi. Günümüzde bu gelenek çok fazla görülmese de Hindistan'ın ücrâ köşelerinde rastlanabiliyor.


5 Kızları Köpekle Evlendirme


Kızları Köpekle Evlendirme Evet yanlış okumadınız Hindistan'da yedi yaşını dolduran kızlar bir köpekle evlendiriliyor. Bu şekilde kız çocuğu evlenene dek köpek tarafından korunacağına inanılıyor.


6 Drahoma Geleneği


Drahoma Geleneği Drahoma bizdeki başlık parasının tam tersi bir gelenek. Hindistan'da evlenirken erkek değil kız tarafı erkeğin ailesini para ödüyor. Bu nedenle aileler kız çocuk sahibi olmak istemiyorlar.


7 Yılan Oynatma


GeleneğiYılan Oynatma Geleneği Hindistan'ta fakir halkın para kazanmak için başlattığı yılan oynatma işi bir süre sonra Hindistan'ın sembolü ve geleneği haline gelmiştir. Hindistan'ın hemen her köşesinde yılan oynatan bir Hintli görebilirsiniz.


8 Sati Geleneği


Sati Geleneği Hindistan'daki tüyler ürperten, akıllara durgunluk veren bir başka gelenek ise Sati denilen gelenek. Bu geleneğe göre kocası ölüp de dul kalan kadınlar ya kendi ya da başkası tarafından benzin döküp yakılır. Bu şekilde kadının günahlarından arınıp kocasının yanına gittiği düşünülür.


9 Kurbağaların Evlendirilmesi


Kurbağaların Evlendirilmesi Hindistan'ın absürd geleneklerinden biri daha karşınızda: Kurbağaların evlendirilmesi. Bu töreni Yağmur Tanrısının isteği üzerine yaptıklarını söylüyorlar.


10 Holi Festivali


Holi Festivali Hindistan'ın gelenekselleşmiş festivallerinin en çılgını, en eğlencelisi muhakkak ki Holi Festivali'dir. Bu festivalde herkes birbirine rengârenk boyalar atıyor ve genç, yaşlı demeden doyasıya eğleniyor. Hintliler bu festivalle baharın gelişini kutlayıp, özellikle yaşlıları eğlendirip onları yalnızlıktan kurtarmak ve bahar yorgunluğunu üzerilerinden atmayı amaçlarlar.


11 Çocukları Yüksekten Atma



Çocukları Yüksekten Atma Böyle bir gelenek emin olun ki hiçbir yerde yok. Özellikle Müslüman kesimde uygulanan erkek çocuklarını yüksekten atma geleneğiyle çocukların daha sağlıklı olacağı düşünülmektedir.


12 Uçurtma Uçurma Geleneği


Uçurtma Uçurma Geleneği Hindistan'ın en ünlü geleneklerinden biri de kışa veda niteliğinde kutlanan Uçurtma Festivalidir. Bu dönemde her yer tatil olur ve insanlar evlerinin çatılarına çıkarak uçurtma uçururlar, şarkılar söyleyip dans ederler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.