Nehrin üstü cesetlerle dolu!

Nehrin üstü cesetlerle dolu!
Katliamdan kurtulup sınırı geçenlerin sayısının 370 bini bulduğu bölgede, Naf Nehri'ni aşamayanlar yaşamını yitiriyor.
Dünya çapında tepkilerin odağına yerleşen Myanmar lideri Suu Kyi ise, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmaktan vazgeçti.

Myanmar'da ordu birlikleri ve sivil işbirlikçilerinin giriştiği katliamlardan kaçarak Bangladeş'e ulaşmaya çalışan Arakanlı Müslümanlar, sınırdaki Naf Nehri'ni geçmek zorunda.

Derme çatma teknelerle veya yüzerek nehri aşmayı deneyen Arakanlı Müslümanların birçoğu Naf Nehri'nde can verdi.

Sınırdaki sığınmacı kampını ziyaret eden Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid, "Naf Nehri'nin yüzeyi erkek, kadın ve çocuk cesetleriyle doldu. Bu tamamen insanlık dışı bir eylemdir" dedi. Vecid, sözlerini "Bu işkencenin sebebi nedir? Onlar, Myanmar'ın insanları. Milyonlarca insan evlerini kaybetti. Orada hala panik var ve hala birçok ayrıntı ortaya çıkmadı. Bu tür hareketler büyük ihlallerdir" diyerek sürdürdü.

Kampta barınan Arakanlılar Vecid'i 'Mültecilerin annesi' pankartlarıyla karşıladı. Başbakan Vecid'in ziyareti nedeniyle Cox's Bazar'dan Teknaf'a kadar uzanan karayolu araç trafiğine kapatıldı.


Ziyaret iptal

Katliamları durdurmadığı için dünya çapında tepki çeken Myanmar lideri Aung San Suu Kyi ise, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmaktan vazgeçti. Kyi'nin ziyaret iptalini, uluslararası haber ajansları son dakika koduyla geçti.

Birleşmiş Milletler, bu sabah bölgeye gönderilen yardımların artırılmasını istedi.

BM, dün yaptığı açıklamada Bangladeş'e kaçan sivillerin sayısının 370 bini bulduğunu duyurmuştu. Katliamda yaşamını yitirenlerin sayısı ise binlerle ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.