Peşmerge yola çıktı!

Peşmerge yola çıktı!
Peşmerge, Kobani yolunda Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi üst düzey yetkilisi, Peşmerge'nin Kobani'ye geçmek için yola çıktığını açıkladı.
 Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi üst düzey yetkilisi, Kobani'de IŞİD'e karşı mücadele edecek Peşmerge'nin Erbil'den yola çıktığını belirtti. Kuzey Irak'taki Kürdistan Demokratik Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu Hemin Havramı, Peşmegre'nin Kobani'ye geçişiyle ilgili Twitter'daki hesabından açıklama yaptı.

Havrami, Peşmerge'nin IŞİD'e karşı Kobani'deki Kürt güçlere yardım için bugün yola çıktığını söyledi. Kürt yetkili Havrami, Erbil'den yola çıkan Peşmerge güçlerinin Silopi'ye ulaştıktan sonra kara yoluyla Kobani'ye geçeceğini belirtti.

'HER AN GEÇİŞLER OLABİLİR'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Peşmerge güçlerinin Kobani’ye geçişi konusunda sorun olmadığını belirtmişti.Geçişle ilgili herhangi bir sorun olmadığını dile getiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Şu anda siyasi olarak bir sorun yok. Geçişlerin yapılması konusunda da bir sorun yok. Her an geçişler olabilir” dedi.

PEŞMERGE KOBANİ'YE GİRDİ İDDİASI

Al Jazeera Türk'e konuşan Peşmerge Bakanlığı yetkilisi, Irak Kürt bölgesinden yola çıkan ilk grup peşmergenin Kobani'ye girdiğini söyledi. Yine Al Jazeera Türk'ün ulaştığı Kobani'deki PYD yetkilileri ise, söz konusu iddianın doğru olmadığını ve peşmergenin henüz Kobani'ye girmediğini söyledi. Kobani Askeri heyeti Başkan vekili Öcalan İso, peşmergenin gelişinden haberdar olduklarını ama ne zaman ve nasıl giriş yapacakları konusunun Türkiye ve peşmerge tarafından belirlendiğini aktardı.

İso, peşmergenin yola çıkış haberinin Kobani'deki YPG birlikleri tarafından sevinçle karşılandığını vurguladı. Al Jazeera'nin edindiği bilgilere göre, Katyuşa füzeleri, havan topları gibi ağır silahların yer aldığı ağır silahlar ve diğer peşmerge birlikleri de Kobani'ye doğru yola çıktı. Silahların yüklendiği tır ve kamyon konvoyuna ambulanslar da eşlik ediyor.

KDP Dış İlişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami Twitter hesabından paylaştığı mesajında peşmerge birliklerinin Erbil'den yola çıktığını ve Silopi üzerinden Kobani'ye gideceğini vurguladı. Karadan gidecek olan silahlar da Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girecek ve Kobani'ye ulaştırılacak. Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, Al Jazeera'nin konuyla ilgili yönelttiği soruya, "Peşmerge sağ salim Kobani'ye gidene kadar açıklama yapmayacağız” şeklinde yanıt verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.