Rusya’da AVM’de yangın: 53 kişi hayatını kaybetti!

Rusya’da AVM’de yangın: 53 kişi hayatını kaybetti!
Rusya'nın Sibirya bölgesinde Kemerovo şehrinde bulunan 'Zimnyaya Vişnya' adlı alışveriş merkezinde (AVM) çıkan yangında, hayatını kaybedenlerin sayısı 53'e yükseldi
Rusya’nın Sibirya bölgesindeki Kemerovo şehrinde bulunan bir alışveriş merkezinde yaşanan yangın faciasında açı bilanço... Dün öğle saatlerinde çıkan yangında en az 53 kişi hayatını kaybetti. Rusya Soruşturma Komitesi, ölenlerin en az 11'inin çocuk olduğunu duyurdu. 
 
70 KİŞİ KAYIP

Sputnik'in haberine göre çok sayıda kişinin yaralandığı yangında 70 kişinin de kayıp olduğu belirtildi. Kayıp kişilerden bir çoğunun çocuk olduğu ifade ediliyor.
 
EN AZ 100 KİŞİ VARDI

Yangın esnasında çevreyi güvenlik çemberine alan polis, bölgedeki insanları olay yerinden tahliye etmişti. Görgü tanıklarının aktardıklarına göre, yangın çıktığı sırada AVM'de en az 100 kişi bulunuyordu.


ÇAVUŞOĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya'da çıkan yangına ilişkin, "Rusya'nın Kemerovo kentinde çıkan yangında çok sayıda insanın hayatını kaybetmesinden üzüntü duydum. Rus halkına ve devletine başsağlığı, yangında yakınlarını kaybedenlere sabır dilerim'' dedi.

Öte yandan Sibirya'nın kömür madenciliği faaliyetlerinin yürütüldüğü bir bölgesi olan Kemerovo, Moskova'nın 3 bin 600 kilometre doğusunda yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.