Taliban Lideri Molla Ömer Öldü

Taliban Lideri Molla Ömer Öldü
Afgan hükümet kaynakları, Taliban lideri Molla Ömer'in bir süre önce öldüğünü açıkladı. ABD, 2001'den beri görülmeyen Ömer'in yerini bildirene 10 milyon dolar ödül vaad etmişti.
Afgan hükümet kaynakları, Taliban lideri Molla Ömer'in bir süre önce öldüğünü bildirdi. Basında çok az fotoğrafı olan Taliban yönetiminin lideri Molla Muhammed Ömer, fotoğrafının çekilmesine ya da kameralarla görüntülenmesine izin vermemesiyle tanınıyordu. Bu nedenle de "Yüzü olmayan adam" olarak anılıyordu.

DAHA ÖNCE DE İDDİALAR VARDI

Taliban'ın ruhani lideri olarak kabul edilen ve 55 yaşında olduğu tahmin edilen Molla Ömer'in öldürüldüğüne dair geçmiş yıllarda da iddialar ortaya atılmış ancak bu haberler asılsız çıkmıştı.

Molla Ömer'in geçtiğimiz hafta yayımladığı Ramazan Bayramı mesajında, Afgan hükümetiyle Taliban arasındaki barış görüşmelerine destek verdiği bildirilmişti.

ABD BAŞINA ÖDÜL KOYMUŞTU

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, 2001'de Afganistan'ın ABD öncülüğündeki yabancı kuvvetler tarafından işgalinden bu yana görülmeyen Molla Ömer'in yerini bildirene 10 milyon dolar tutarında ödül vaad etmişti.

11 EYLÜL SALDIRILARINA DESTEK VERMİŞTİ

11 Eylül saldırılarını düzenleyen El Kaide lideri Usame Bin Ladin'e destek veren Molla Ömer, ABD öncülüğündeki koalisyonun müdahalesiyle Taliban'ın devrildiği 2001 yılından bu yana kamuoyunca görülmedi.

SAĞ GÖZÜNDE ŞARAPNEL YARASI VAR

FBI'ın arananlar listesindeki Molla Ömer'in; uzun boylu, siyah saçlı ve sağ gözünde şarapnel yarası olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.