Ukrayna Hükümeti, Türkiye ile Pasaportsuz Seyahat Anlaşmasını Onayladı

Ukrayna Hükümeti, Türkiye ile Pasaportsuz Seyahat Anlaşmasını Onayladı
Ukrayna hükümeti, Türkiye ile Ukrayna arasında pasaportsuz olarak yeni kimlik kartları ile karşılıklı seyahat imkanı sağlayacak anlaşmayı onayladı.
  Ukrayna  Bakanlar Kurulu bugün yaptığı toplantıda,  Türkiye ile  Ukrayna arasında imzalanan iki ülke arasında pasaportsuz, yeni kimlik kartları ile karşılıklı seyahat imkanı sağlayacak anlaşmayı onayladı.

ANLAŞMA 14 MART'TA İMZALANMIŞTI

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile  Ukrayna  Bakanlar Kurulu Arasında Vatandaşların Karşılıklı Seyahatlerine İlişkin Usullere Dair Anlaşma,  14 Mart 2017 tarihinde  Ankara'da  Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Mehmet Samsar ile  Ukrayna'nın  Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga tarafından imzalanmıştı.

İKİ ÜLKE ARASINDA KİMLİKLE SEYAHAT DÖNEMİ

Anlaşmaya göre yeni kimlik kartları kullanan  Ukrayna ve  Türkiye vatandaşları, iki ülke topraklarına giriş, çıkış ve transit geçiş yapabilecekler ve bu ülkelerde 180 gün için 90 güne kadar vizesiz kalabilecekler.

Ukrayna hükümeti resmi internet sitesinde yapılan açıklamada söz konusu anlaşmanın ülkeler arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine ve sosyal, ekonomik, kültür, insani alanlardaki ilişkilerin yoğunlaştırılmasına yardımcı olacağı ifade edildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, anlaşmayla ilgili "Karşılıklı ziyaret ve turist sayısını artırmak istiyoruz. Halklarımız arasında daha fazla temas olsun istiyoruz. O nedenle bundan sonraki süreçte vatandaşlarımızın pasaporta ihtiyaç duymadan sadece kimlikleriyle ülkelerimizi ziyaret etmesi için hazırlıkları tamamladık. Yaz gelmeden bunu başaracağız" diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.