Ukrayna'da 390 Madenci Toprak Altında!

Ukrayna'da 390 Madenci Toprak Altında!
Donetsk'teki bir elektrik santraline havan topu isabet etti. Elektriksiz kalan maden ocağında 390 işçi mahsur kaldı!
Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk kentinde Ukrayna ordusu ile Rus yanlısı ayrılıkçı militanlar arasında yaşanan çatışmalarda bir trafo merkezi vuruldu. Trafoda meydana gelen hasar nedeniyle elektriksiz kalan kömür madeninde 500 işçi mahsur kaldı. AFP'nin haberine göre 110 işçi kazadan sonra beş dakika içinde madenden çıkarıldı.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Ukrayna'nın doğusunda ordunun ağır saldırısı ile yeniden başlayan çatışmaların sürdüğü Donetsk kentinde, bir elektrik santralinin hedef alınması sonucu en az 500 madenci yeraltında mahsur kalırken, çalışmalar sonucu 110 kişi kurtarıldı.

Saldırı sonrası Zasyadko madeninde ve yakındaki bölgelerde elektriğin kesildiği ifade edildi.

SALDIRIYI ORDU GERÇEKLEŞTİRDİ İDDİASI

Russia Today ve Sputnik'te yer alan habere göre, konu hakkında konuşan acil servis yetkilileri, Donetsk'in Kievsky bölgesinde meydana gelen saldırının Ukrayna ordusu tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

İsmini vermek istemeyen bir Acil Durum Bakanlığı yetkilisi, "Saat 12 gibi bir havan topu, Zasyadko madenine elektrik sağlayan santrali vurdu" ifadelerini kullanırken, yeraltında 496 madenci olduğunu düşündüklerini söyledi. Yetkili, kurtarma çalışmalarının başladığı bilgisini verdi. Olayda ölen ya da yaralananın olup olmadığı henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.