Yunanistan'da deprem fırtınası!

Yunanistan'da deprem fırtınası!
Merkez üssü Zante Adası yakınları olan 6.8 büyüklüğündeki sarsıntı, İtalya, Libya, Malta, Makedonya, Arnavutluk ve Bulgaristan'da da hissedildi. Depremin hemen ardından büyüklükleri 5.2'yi bulan çok sayıda artçı sarsıntı gerçekleşti.
Yunanistan'ın batısında gece yarısı saat 01.54'te 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) ve Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), depremin büyüklüğünü 6.8 olarak açıkladı. Yunanistan Yerdinamiği Enstitütüsü'ne göre ise, sarsıntı 6.4 büyüklüğünde.

USGS, sarsıntının hayli sığ bir noktada, yerin 14 kilometre altında gerçekleştiğini duyurdu.


Merkez üssü Zante (Zakynthos) Adası'nın 50 kilometre açığı olan sarsıntı, Yunanistan'ın yanı sıra dört ayrı ülkede daha hissedildi. USGS verilerine göre, bu ülkeler İtalya, Libya, Malta, Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan.

Zante'de depremle birlikte elektrikler kesildi, Reuters haber ajansı yaralanan üç kişinin hastaneye kaldırıldığını bildiriyor.

Zante News Time ise, 15. yüzyıldan kalma bir manastırın sarsıntıda hasar gördüğünü aktarıyor. Yayın organının internet sitesindeki video görüntülerinde, ada sakinlerinin battaniyelerle meydanda beklediği, birçok binanın duvarlarının hasar gördüğü yer aldı. Ayrıca, dükkanlardaki raflar devrildi ve camlar kırıldı.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda ise, adadaki tatilcilerin otellerden dışarı fırladığı ve otellerin hasar aldığı görüldü.

İtalyan Il Messaggero yayın organı, sarsıntının yüzlerce kilometre ötedeki İtalya'nın güneyini salladığını duyurdu. Sicilya, Calabria ve Puglia itfaiye servisleri deprem hakkında bilgi almak isteyen yüzlerce kişi tarafından arandı.

Depremden sonra tsunami alarmı verilse de uyarı kısa süre sonra kaldırıldı. Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), sarsıntının ardından denizdeki su seviyesinin yavaşça yükseldiğini ancak 20 santimetrede kaldığını bildiriyor.

Akdeniz'i boydan boya kat eden dev fay hattı, Yunanistan'ın batısındaki İyon Denizi'nde sona eriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.