15 bin öğretmen daha atanacak

15 bin öğretmen daha atanacak
2016- 2017 eğitim-öğretim yılında 45 bin yeni öğretmen göreve başlamış olacak. Bunun haricinde yapılacak 15 bin öğretmen atamasıyla birlikte de 2016 yılı boyunca toplamda 60 bin öğretmen eğitim ordusuna katılmış olacak
Halen 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı çalışmalarını sürdüren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), FETÖ’cü öğretmenlerden boşalacak yerlere yıl sonuna kadar 15 bin sözleşmeli öğretmen daha atayacak. MEB, mevcut durumda 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı çalışmaları kapsamında öğretmen adaylarını mülakata almaya başlarken, ders ziliyle birlikte bu öğretmenlere işbaşı yaptıracak. Şu anda 40 binden fazla öğretmen ve personeli FETÖ soruşturması kapsamında açığa alarak haklarında inceleme başlatan bakanlık, 28 bin civarında personeli ihraç edecek.

45 BİN ÖĞRETMEN DERSBAŞI 

MEB, geçen şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapmıştı. Atananlar ilk kez uygulamaya konulan sistemle aday öğretmen statüsünde değerlendirilirken, öğretmenler tek başına derslere girmemiş, atamalarının ardından 6 ay boyunca mevzuat ve hizmet içi eğitimi gibi süreçlerden geçirilmişti. Bu öğretmenler de 19 Eylül’de okulların açılmasıyla birlikte aktif olarak hizmet vermeye başlayacak. Böylelikle 2016- 2017 eğitim-öğretim yılında 45 bin yeni öğretmen göreve başlamış olacak. Bunun haricinde yapılacak 15 bin öğretmen atamasıyla birlikte de 2016 yılı boyunca toplamda 60 bin öğretmen eğitim ordusuna katılmış olacak. Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını tekrar getiren MEB, sözleşmeli öğretmenlerden 4 yıllık çalışma süresini tamamlayarak adaylık sürecinde başarılı olanları, talepleri halinde görev yaptıkları eğitim kurumunda öğretmen kadrolarına atayacak. Öğretmen kadrolarına atananlar, aynı yerde en az 2 yıl daha görev yapacak. Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşme süreleri 1 yıllık yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.