51 Kampüste Seçim Rüzgârı…

51 Kampüste Seçim Rüzgârı…
2018-2019 eğitim öğretim yılı Öğrenci Konseyi Başkanlık yarışını tamamlayan Mektebim öğrencileri için seçim rüzgârı erken esti.
Yenilikçi Eğitim Programı içerisinde yer alan 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine İş Dünyası, Girişimcilik, İnovasyon ve Kariyer üzerine proje ve saha çalışmaları gerçekleştirme imkânı sağlayan M-Lead kapsamında Öğrenci Konseyi Başkanlık seçimleri tamamlandı. Program içerisinde önemli bir yere sahip olan ve yıl içerisinde projeler üreterek okulun tüm öğrencilerini bu projelere dâhil eden, ulusal ve uluslararası toplumsal duyarlılık projeleri ile insani meselelerde farkındalık yaratan Öğrenci Konseyleri için Türkiye genelinde Mektebim’in 51 kampüsünde seçim çalışması yapıldı.

Öğrencilere adaylık sürecinde 1 hafta verilerek adaylık çalışmalarını yürütmeleri ve yıl boyunca gerçekleştirecekleri projeleri kampüste eğitim gören diğer öğrencilere tanıtmaları istendi. Adaylık süreci sonrasında lise kademesindeki tüm öğrencilerin oy vererek katıldığı ve demokratik şekilde gerçekleştirilen seçimler yapılarak 192 öğrenci arasından en yüksek oyu alan öğrenci, kampüs Konsey Başkanı ve sırasıyla yüksek oy alan diğer öğrencilerde konsey üyeleri ve alt başkanlar olarak seçildi. 


Öğrenci Konseyleri, M-LEAD dersi kapsamında akademik olarak destekledikleri kariyer planlamalarını konsey çalışmaları ile pratiğe dökerek, kişisel bilgi ve becerilerini geliştirme imkânı buluyor, bu çalışmaları kampüsteki diğer öğrencilere aktararak akademik farklılaşma, sosyal ve iletişimsel beceriler geliştirme, toplumsal duyarlılık yaratma, yabancı dilde iletişim fırsatı elde ediyorlar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.