Akalan Atatürk İlk ve Ortaokulu açıldı

Akalan Atatürk İlk ve Ortaokulu açıldı
Çatalca’nın Akalan Mahallesi’ne Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından 46 gün gibi kısa bir sürede yaptırılan Akalan Atatürk İlk ve Ortaokulu'nun açılışı İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün iş birliği ile yapılan Akalan Atatürk İlk ve Ortaokulu düzenlenen resmi törenle açıldı.

Eğitim ve kültür alanındaki hizmetlerine ve kalıcı eserlerine bir yenisini daha ekleyen Belediye Başkanları Akgün ve Kara, ihtiyacı karşılamaya yetmeyen 1952 yılı yapımı 4 derslik ve bir anaokulundan oluşan Akalan İlkokulu’nun yerine 20 derslikten oluşan ve ortaokulunda eklendiği aynı zamanda kütüphane ve bilgisayar odası gibi öğrencilerin vakit geçirebileceği sosyal ve kültürel donanımlara sahip yeni bir okul yaparak eğitime ve çocuklara verdikleri değeri bir kez daha gözler önüne serdi. 6 Temmuz 2017’de inşaatına başlanan ve başkanlar tarafından her aşaması takip edilen okul, 2017-2018 eğitim ve öğretim dönemine yetiştirilerek 46 gün gibi kısa bir sürede tamamlandı.

Akalan Atatürk İlk ve Ortaokulu’nun açılışı; İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Silivri Kaymakamı Ali Partal, Çatalca Garnizon Komutanı Abdulvahap Bozkurt, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve eşi Nurhan Kara, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, Büyükçekmece Subay Orduevi Müdürü Albay Caner Demirkol yanı sıra İBB Meclis Üyeleri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hatice Özdemir, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Saçak, Çatalca Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Atak ve Dernek Üyeleri, Çatalca ve Büyükçekmece Mahalle Muhtarları, Büyükçekmece ve Çatalca Siyasi Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, STK Temsilcileri, Çatalca ve Büyükçekmece Belediye Meclis Üyeleri, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler, vatandaşlar ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

Akalan Atatürk İlk ve Ortaokulun resmi açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Çatalca Akalan Atatürk İlkokulu Müdürü Murat Demir yaptığı konuşmada konuklara hoş geldiniz diyerek, “Bu güzel eserin yapımında emeği geçen İstanbul Valiliği’ne, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, müteahhidimiz Erdal Gül’e ve Akalan Mahalle Muhtarımız Halil Akgeyik’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum “ ifadelerine yer verdi.

Okulumuz hayırlı uğurlu olsun

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Bugün burada hep birlikte bu güzel eseri açmak için bir araya geldik. Akalanımıza yaptırmış olduğumuz ilk ve ortaokulu hep birlikte açacağız.   Atatürk İlk ve Ortaokulumuz Milli Eğitim camiasına, ilçemize, ilimize, çocuklarımıza, velilerimize hayırlı olsun.

Sayın Valim, ilçemize, Akalan Mahallemize bugün teşrif ettiniz, bizlere gerçekten güç verdiniz, moral verdiniz. Doğru işler yaptığımızı, doğru yolda olduğumuzu bize bir kez daha gösterdiniz. O nedenle başta şahsınız olmak üzere Sayın Kaymakamıma ve bugün burada bizimle olan bütün konuklarımıza ayrı ayrı huzurlarınızda Çatalca Belediye Başkanı olarak çok teşekkür ediyorum.

Bir 26 Haziran günü, 2014’ün 26 Haziran’ı Akalan Mahalle Muhtarımız Halil Akgeyik, hep birlikte onların öncülüğünde yapmış olduğumuz caminin açılışında bana ve Hasan Başkanıma Akalan’a okul isteğinde bulundu. Sağ olsun Duayen Belediye Başkanımız Hasan Akgün söz verdi ve proje onaylandıktan sonra binaları yıktık, hafriyatını aldık temelini attık ve sanıyorum Türkiye’de bir rekora da imza atarak 46 günde bu binayı tamamladık. 8 derslikli bir okul yapacaktık, başkanım hızını alamadı 20 derslikli bir okul yaptık.

Ben emeği geçen başta Büyükçekmece Belediye Başkanımın şahsına, çalışan arkadaşlarımıza huzurlarınızda Akalan Mahallesi adına, Çatalca adına, Milli Eğitim camiası adına çok teşekkür ediyorum.

Bu proje aynı zamanda bir yardımlaşmanın bir dayanışmanın ortak iş yapabilmenin güzel örneklerinden bir tanesidir. Hasan Başkanımızın Çatalca ile ilgili hiçbir sorumluluğu, görevi, yükümlülüğü yok. Ama o manevi olarak benim mahallem dediği Akalan’a bu okulu bizim küçük katkılarımızla armağan etti. Sağ olsun, var olsun.

Bu okulda bu ülkenin geleceği, hepimizin çocukları, geleceğin valileri, kaymakamları, komutanları, belediye başkanları, öğretmenleri, doktorları, mimarları, mühendisleri yetişecektir. Onlar bizim geleceğimizdir. Ulu Önderimiz, Büyük Komutan, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu Cumhuriyeti siz çocuklarımıza ve gençlerimize armağan etmiştir. Biz çocuklarımızla gençliğimizle övünüyoruz, gurur duyuyoruz. Biliyoruz ki onlar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu bu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacaklar onun devrimlerine sonuna kadar sahip çıkacaklardır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını bu vesileyle bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum ve hepiniz biliyorsunuz ki özlemle de arıyoruz.

Çok değerli öğretmen arkadaşlarım, saygı değer okul müdürlerim, sizlere her zaman bir meslektaşınız olarak inandım ve güvendim. Bu inancımız ve güvenimiz sonuna kadar devam edecektir, bu ulusun geleceğini bu çocukları 21. Yüzyıla taşıyacak, onları bilgiyle beceriyle donatacak olan sizlersiniz. Yaptığınız görevde her birinize başarılar, sağlık, huzur diliyorum.

Değerli anne babalar, öğrenci velileri, çocuklarınız için saçınızı süpürge ettiğinizi biliyoruz, yemediğinizi yedirdiğinizi biliyoruz. Hangi fedakârlıkları yaptığınızı çok iyi biliyoruz. Bütün yatırımları çocuklarımıza, gençlerimize hep birlikte yapmaya devam edeceğiz. Onlara her zaman sahip çıkacağız. Burada ki en büyük görev siz çocuklarımıza, gençlerimize düşüyor. Sizlerden bu okullarda tek bir şey istiyoruz, çalışmak, çalışmak ve çok çalışmak. Çünkü bu ülke size emanettir.

Ben son teşekkürü bu binanın yapımında emek sarf eden Gül İnşaat’a etmek istiyorum, onunla beraber Mahalle Muhtarımıza teşekkür etmek istiyorum. Muhtarımız okulun bittiği güne kadar kendi evinin inşaatını yapıyormuş gibi bu alandan ayrılmadı. Müteahhit firmamızda gerçek bir profesyonellik örneğini verdi refah, aydınlık, huzur içerisinde, içine girdiğinizde okul sıralarına dönmek isteyeceğiniz bir okul yarattı. Sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hasan Başkanım sağ olun var olun, Çatalca bu güzelliğinizi unutmayacaktır, gönlümüzde her zaman yeriniz vardı, bir kez daha bu yerinizi sevgiyle, gönül dostluğuyla pekiştirdiniz. Akalan Atatürk İlk ve Ortaokulumuz hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Ölene kadar eğitimin emrindeyim

 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yaptığı konuşmada, “Güzel bir okul oldu, emeği geçen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Benim belediyeciliğim çok uzun, yani bir ömre yakın. 17 yaşında başladık 42 yıl oldu. Hayatımın bütün kesiminde hep okullarla iç içe oldum. Hiçbir şey yapamasam kayıt zamanı gidip Küçükçekmece Lisesi’nde öğrenci kayıtları yapardım. Sonra bu görevlere gelince bolca okul yapmaya başladık. Paramız mı vardı, yok. Becerimizi kullanıp, vatandaşımızı adapte ediyoruz memleketimizin hakiki ve önemli meselesi eğitim davasıdır deyip sazı elimize alınca gönül teline dokunmaya çalışıyoruz. Birçok vatandaşımızı bu şekilde okul yapmaya, cami yapmaya, diğer sosyal alanda halkın ortak kullanım alanı olan belediye başkanlarının görevi olmayan işlerde vatandaşımızı ortak yapmaya, problemleri birlikte çözmeye gayret ettik. Bu sene 4 okul, dünya gençliğine, Türk gençliğine armağan ediyoruz. Dünya gençliğine deme sebebim Makedonya’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Eğitim Tesisi yaptığımız için. O da iki katlı, 20 derslikli çok güzel bir okul oldu, yılbaşından sonra gidip açılışını gerçekleştireceğiz. Büyükçekmece’de de 3 tane okul devam ediyor, en küçüğü 36 derslikli. Bunların hepsi bu vatanımızın varlıkları. Milletimizin cebinden çıkan ama esas itibarı ile bu ülkenin geleceği için en önemli yatırım. Bütün fabrikaların tamamından çok daha önemli. Burada yetişecek olan çocuklarımız Aziz Sancar’lar gibi dünya çapında bilim adamları olacak, devleti yönetecekler. O nedenle okulun değerini hepimiz biliyoruz. Ben bu davaya çocuk yaştan beri inandığım için görevim nerede devam ederse etsin ölene kadar Milli Eğitim davasının içinde bir vatandaş olarak bulunmaya kararlıyım. Nefesim çıktığı müddetçe hem öğretmenlerimizin hem okul müdürlerimizin hem Milli Eğitim Müdürlerimizin, Bakanımızın, hem Milli Eğitim camiasının emrindeyim. Bir tek kalem almak gücüm varsa almaktan asla geri kalmayacağım. Dünyayı gezen, geriliğimiz konusunda tahliller yapan, sebebinin; kaliteli, iyi, çağdaş ileri eğitim seviyesine çıkartamadığımızdan dolayı olduğunu kendi kendine yorum yapan bir vatandaş olarak eğitim meselesi önceliğim oldu. Fikri anlamda bu işle uğraşanlar  ve hepimiz, maddi anlamda bir tebeşirle veya bir paket yağla katkı sağladığımız zaman geleceğimiz adına önemli hizmet yapmış oluruz. Bu okulumuz 20 derslikli, 2 anaokulu, büyük kütüphanesi, 150 kişilik tiyatro salonu, 300 kişilik yemekhanesi olan bir okul oldu. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu ülkeye bu bayrağa hepimiz sahip çıkalım çıkmak içinde bu ülkeyi bu bayrağı bizden sonra devralacak olan çocuklarımıza yatırım yapalım” dedi.

Emeği geçenlere teşekkür edildi

Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel ve İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta’da yaptığı konuşmalarda okulun hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, okulun yapımında emeği geçen başta Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adı verilen okulun açılış kurdelesini protokol mensupları hep birlikte kesti ve teşekkür plaketleri takdim edildi. Program davetlilerin okulu gezmesi ve ikramlarla son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.