Akgün ilk ders zilini Güzelce'de çaldı!

Akgün ilk ders zilini Güzelce'de çaldı!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle okulları ve sınıfları gezerek öğrencilerin ve öğretmenlerin heyecanına ortak oldu.


Büyükçekmece - Güzelce Cevdet Zebure Kotan İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı açılış törenine katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, burada yaptığı konuşmada ülkenin gelişmesinin yetiştirdiği öğrencilere bağlı olduğunu vurguladı. Öğretmenlere seslenen Başkan Akgün, “Bu çocukları nasıl yetiştirirseniz, ülkenin geleceği de öyle şekillenir. Aydınlık, Atatürkçü, bilimden ve fenden yana çocuk yetiştirirseniz ülkemiz daha da çağdaş ve medeni bir ülke olur. Biz de Avrupa ve batı dünyası ile rekabet edebilir, onları geçer hale geliriz. Ancak eğitim kötü olursa onların seviyesine çıkamayız. Okulların her türlü ihtiyacının giderilmesinde ben yanınızdayım. Devletimiz ve milletimiz sizinle” dedi.

Büyükçekmece’de 48 bin öğrenci ve 2 bin 800 öğretmenin, 2015-16 eğitim ve öğretim yılına başladığını belirten Başkan Akgün, öğrencilere de şöyle seslendi: 

“Bu ülke sizlere emanettir. Ülkemizin sizler gibi yeni ve genç beyinlere ihtiyacı var. Ülkeyi daha güzel günlere götürün. Çok çalışın ki, ülkemiz layık olduğu yerde olsun hep. Size ve 18 milyon Türk evladına yeni öğretim yılında başarılar diliyorum. Sevgili çocuklar hayallerinize ulaşmak istiyorsanız çok çalışmalısınız. Çok çalışın ve hayallerinize ulaşın. Ülkeyi daha güzel günlere götürün. Bu ülke sizlere emanettir. Ülkemizin sizler gibi yeni ve genç beyinlere ihtiyacı var.”

 Okulların açılmasıyla heyecan ve mutluluk duyduklarını belirten minik öğrenciler Başkan Akgün’e okula yaptığı yardım ve ziyaret için teşekkürlerini sunarak, çiçek takdiminde bulundu.


Törenden sonra okuldaki sınıfları tek tek gezen Akgün, yeni öğretim yılı için kitap ve defter dağıtımında bulunarak, öğrencilerle keyifli sohbetler gerçekleştirdi.  Minik öğrencilerle birlikte boyama yapan Başkan Akgün, ikinci sınıf öğrencileriyle de ilk derse girdi. Minik öğrencilerle birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Akgün, her zaman okulları ziyaret edeceğini bildirdi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.