Avcılar'da 37 bin kişiye ücretsiz eğitim

Avcılar'da 37 bin kişiye ücretsiz eğitim
Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi ve Kent Evlerinde, çocuğundan yaşlısına, 7’den 77’ye herkes için ücretsiz eğitim veriyor.
Avcılar Kent Evlerinde ve Kültür Merkezlerinde verilen başlıca eğitimler ise şöyle; “ Bale, Gitar, Halk Oyunları, Tiyatro, Bağlama, Keman, Heykel, Resim, İngilizce, Matematik, Modern dans, Latin, 6- 14 yaş grubu için yüzme, Şan, Sirtaki, Heykel, Resim, Rölyef, THM Koro, TSM Koro, Kurdele, El işi, Oryantal.”

2016 yaz dönemi boyunca kurslarda eğitim alanların sayısı 12 bini bulurken, Avcılarlı 5 yüz çocuk yüzme kurslarında hem eğlenip hem de yüzme öğrenmenin keyfini çıkardı. Yaz dönemi kursları Mayıs ayında başlayıp Eylül ayında biterken, 2016 yılının başından itibaren kış aylarındaki sayı ile beraber Avcılar’da ücretsiz eğitimden faydalanan kursiyerlerin sayısı ise 37 bine ulaştı. Yabancı dil ve bilgisayar işletmenliği kurslarında ise Meb onaylı sertifikalar verilmeye başlandı.

İstanbul’un Tek Belediye Konservatuarı Kazandırmaya Devam Ediyor

Avcılar Belediye Konservatuarı geleceğe yaptığı yatırımların meyvelerini toplamaya başladı. Avcılar Belediye Konservatuarı’nda eğitim alıp üniversite de konservatuar ve güzel sanatlar lisesi kazanan isimlerden bazıları şöyle; Şeyda Fındık: İTÜ Türk Müziği Konservatuarı Müzikoloji Bölümü/İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Etnomüzikoloji Bölümü. Çağdaş Gödek: İTÜ Türk Müziği Konservatuarı Temel Bilimler/Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü.

Mertcan Seçilmez: İTÜ Türk Müziği Konservatuarı Halk Oyunları Bölümü. Mustafa Gürkanlı: Bilgi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü. Mert Birol: Medipol Üniversitesi Konservatuarı Müzik Bölümü. Birsu Çelik: İ.A.A.A. Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü. Eren Güvenç: Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümü. Dilan Üstdağ: Balıkesir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı. Kardelen Çelebi: Haliç Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü. Özgür Daşdemir: İTÜ Türk Müziği Konservatuarı Halk Oyunları Bölümü. Manolya Elmasrı: İstanbul Aydın Üniversitesi GSF Drama ve Oyunculuk Bölümü. Baransel Özcan: İTÜ Türk Müziği Konservatuarı Müzikoloji Bölümü

Avcılar Belediye Konservatuarı ise yeni dönem öğrencilerini beklemeye başladı bile. İstanbul’un tek Belediye Konservatuar’ ında ücretsiz olarak verilecek akademik sanat eğitimi için kurs kayıtları 6 Ekim 2016 tarihine kadar devam edecek.

Mustafa Kemal Atatürk’ün İzinde Köy Enstitüleri’nden Kent Enstitüleri’ne Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “Mevcut elimizde var olan koşulları gençlerimizin hizmetine sunarak, Türkiye’nin birçok yerinden eğitimci ve çeşitli üniversitelerin konservatuarlarındaki akademisyenleri buraya davet ettik. 1 yıllık süreç içerisinde de sonuçlarını almaya başladık. Avcıların özelliği şu: kendi sanatçısını kendi yetiştiren kültür kenti Avcılar, sanatı kurumsallaştırmış ve akademikleştirmiştir.

 Biliyorsunuz ki bizim aydınlanmamız Köy Enstitüleri ile gerçekleşmiştir. Şimdi ise Köy Enstitüleri Kent Enstitülerine dönüşmüştür. Kent Enstitülerimizin yetiştirdiği hemşerilerimiz bugün burada birbirinden değerli gösteriler sahneliyorlar. 

Gelişmiş toplumlar kültür ve sanata verdikleri önemle algılanır. Avcılar, sokaklarında müzik, kültür sanat faaliyetleri yapılan bir ilçe konumuna gelmiştir. Sanata ve sanatçıya önem veren Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda ilerlemeye devam ediyoruz" dedi. 

Avcılar Belediyesi Kent Evlerinde ve Kültür Merkezlerinde Kent Enstitüsü sistemine geçiş yapmış, Cumhuriyet’in ilk zamanlarındaki Köy Enstitüleri eğitim sistemini benimsemiş bir anlayışla hizmet veriyor. Bu kapsamda Denizköşkler ve Firuzköy Gençlik Merkezi’de kurulurken Teog, LYS ve YGS’ye hazırlık için kurs kayıtları yapılmaya başlandı. Avcılar Belediyesi Kent Enstitüsü Çocuk Kulüpleri ve Çocuk Evleri’nde 3-5 yaş arası için 2016-2017 eğitim dönemi kayıtları başladı.

Kent Enstitüleri’nin en büyük amacı ise; cinsiyet eşitliği temellerinde ve bilimin ışığında ücretsiz eğitim vererek Atatürkçü, laik, düşünen, sorgulayan, aydınlık beyinler yetiştirmek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.