Başakşehir`de bir okul daha hizmete girdi

Başakşehir`de bir okul daha hizmete girdi
Başakşehir Mehmet Akif Ersoy İÖO, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`ın da katıldığı törenle eğitime açıldı.

KİPTAŞ tarafından Başakşehir`de inşaa edilen Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu törenle eğitime açıldı. Bu bölgede yaşayan öğrenci veliler okulun hizmete alınmasından memnun olduklarını ifade etti.

KİPTAŞ`ın Kayabaşı Mahallesi`nde inşaa ettiği Mehmet Akif İlköğretim Okulu`nun açılışına AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinden önce konuşan Kadir Topbaş, "İstanbul’da en çok yatırım yaptığımız ilçelerden biri Başakşehir’dir." dedi. Topbaş, Kayabaşı halkına metro getirecekleri müjdesini de verdi. Metronunu gelmesiyle Kayabaşı`nın imrenilecek bir yer olacağını anlatan Topbaş, "Sayın Başbakanımızın sen büyüksün büyük düşün sözünden hareketle bugün dünya sahnesinde ortaya çıkıyoruz; kendimizi hissettiriyoruz." şeklinde konuştu.
Vali Mutlu ise yaptığı konuşmada, stanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’a yaptığı 27 okuldan birinin daha açılışında birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Bu özlediğimiz bir tablo, güçlü Türkiye’nin tablosu.” dedi.

İstanbul’a yapılan yatırımları halkın gördüğünü ve takdir ettiğini anlatan Vali Hüseyin Avni Mutlu, şöyle konuştu; “Mükemmel bir şehirdeyiz ve geleceğimizle gurur duyacağımıza inanıyoruz. Sorunlarımız var, ama bunları aşma konusunda da çok ciddi bir azmimiz, işbirliğimiz var.”
“2012-2013 Eğitim Yılı’nda 2 milyon 600 bin öğrenci ve 110 bin öğretmenimizle birlikte eğitime destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Sizlerin yanı sıra hayırseverlerimiz ve İl Özel İdaremiz de eğitime çok önemli katkılar sağladı” diyen Mutlu, “Eğitime yapılan her yatırımı destekliyoruz ve daha fazla yapılması için gayret gösteriyoruz. Bu elbirliğiyle çalışmanın güzel bir sonucudur. Yaz dönemini İstanbul’da hiçbirimiz boş geçirmedik. İnsan, para ve zaman yönetimini en iyi şekilde kullanmaya çalışarak devletimizin kaynaklarını eğitime yönlendirdik. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi mutlu, umutlu bir eğitim yılına başlatabilmek için çok çaba sarf ettik” şeklinde konuştu.
Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra Harun Karaca, Hüseyin Avni Mutlu, Kadir Topbaş, Muammer Yıldız ve İsmet Yıldırım sınıfları gezerek öğrenci ve velilerle sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.