Başkan Akgün, okul birincilerini bisikletle ödüllendirdi

Başkan Akgün, okul birincilerini bisikletle ödüllendirdi
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan, 2016-2017 Eğitim Öğretim dönemini okul birincisi olarak tamamlayan 71 öğrenciyi bisikletle ödüllendirdi.

Büyükçekmece’de 2016 - 2017 Eğitim - Öğretim Yılı yılsonu töreni Tepekent Borsa İstanbul Anadolu Lisesi’nde Kaymakam Mustafa Hulusi Arat, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun’un katılımıyla gerçekleşti.

 “Atatürk’ü çok iyi anlayın”

 Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, insanın yaşamında lise hayatının çok önemli ve çok hareketli bir dönem olduğunu belirterek şunları söyledi; “Bugün bu okuldan mezun olan lise son sınıflar bu okula veda edecekler. Temennimiz hepinizin yüksek tahsil yapmasıdır.  Ülkemizin geleceği artık sizlerin omuzlarında yükselecektir. Kendinizi ilk önce kendiniz için çok iyi yetiştirin. Sonra ailenizi düşünerek aileniz için kendinizi yetiştirin. Sonrada bu ülkeye borcunuz olduğu bilinciyle bu ülke için çok çalışmak zorunda olduğunuzu da unutmayınız. Türkiye’nin çağdaş medeniyet düzeyine ulaşabilmesi için tek bir rehberiniz vardır o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun göstermiş olduğu aydınlık yoldur. Atatürk’ün portresinin arkasına sığınanlardan olmayın. Atatürk’ü iyi anlayın. Onun aydınlık bir dünya için ne demek istediğini iyi anlayın. Ondan esinlenin ve hayatınızı da ona göre tesis edin. Ailenize ve ülkenize olan borcunuzu asla unutmayın. Hepinize iyi tatiller diliyorum.”

 Başarılı öğrencilere bisiklet dağıtıldı

 Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, iyisiyle kötüsüyle bir eğitim öğretim döneminin daha tamamlandığını ifade ederek şöyle konuştu: “Bugün öğrencilerimiz karnelerini alacaklar. Aslında onların alacağı karne hepimizin karnesidir. Onların bir başarısı varsa o başarıda hepimizin payı başarısızlık varsa bunda da hepimizin sorumluluğu vardır. Eğer bizler üzerimize düşeni yapmaz gereken özeni göstermezsek bu genç kardeşlerimizde bu çabalarımıza karşılık vermezse arzuladığımız sonucu alamayız. Bugün ülkemizde en çok kaynak ayrılan çaba gösterilen alan eğitimdir. Tek bir amacımız var o da ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz genç kardeşlerimizin en iyi şekilde çağdaş ölçülerde geleceğe hazırlanmasıdır. Öğrencilerimizi, velilerini ve öğretmelerini kutluyorum. Tatillinizi iyi değerlendirin, zararlı alışkanlıklardan uzak durun.”

Yapılan konuşmaların ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılında okul birincisi olan 71 öğrenciye bisiklet armağan edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.