“Ben Bir Mavikep Eğitmeniyim!”

“Ben Bir Mavikep Eğitmeniyim!”
Herkese merhaba, ben Yeliz Gürsoy.

Ben Kimim?
İstek Bilge Kağan Fen Lisesi’nden mezun oldum ve şu an Acıbadem Üniversitesi’nde tam burslu tıp okuyorum. Mavikep ile tanışmam bana gelen e-mail ile oldu. Mavikep projesi ilgimi çekti ve eğitmen olmaya karar verdim. Tıp okumayı seçmemdeki nedenlerden biri insanlara yardım etmekti. Aynı amacı taşıyan eğitmenliği de bu yüzden yapmaya karar verdim. Bugüne kadar 400 dakikayı aşan süre ders verdim. Ders verdiğim öğrencilerin yüzlerindeki soruları cevaplandıktan ve öğrendikten sonra oluşan o mutluluk ifadesi benim bu işi severek yapmamın ardındaki en büyük faktördür.
Bana Yol Gösteren Kişi: Ruhi Hocam
Her insanın yaşamını değiştiren, düşünmesini, bir şeylerin farkına varmasını sağlayan bir öğretmeni olur. Benim için de bu insan 9. sınıf Edebiyat öğretmenim Ruhi Kayın‘dı. Ruhi Hocam’dan sadece bir konuya hakim değil her konuya hakim olmam gerektiğini, zamanımızın kısıtlı olduğunu ve en iyi şekilde değerlendirmemiz gerektiğini, yarının yetişkinleri olarak geniş düşünme yelpazesi edinmem gerektiği gibi birçok şey öğrendim. Ruhi Hocam benim sadece Edebiyat hocam değil aynı zamanda hayat hocamdı. Burada olma nedenlerimden bir başkası da, ben de birilerinin Ruhi Hocası olmak istiyorum.
Ders Çalışma Taktikleri
Ders çalışma stillerine gelirsek öncelikle vereceğim ilk tavsiye sık sık, küçük küçük konu tekrarları yapın ve bol bol soru çözün. Ama çoğu öğrenci sadece soru çözerek o konuyu hallettiğini sanıyor. Bu tamamen yanlış. Asıl şunu bir düşünmeniz gerekiyor “Biz neden soru çözüyoruz?”. Soru çözmemizdeki neden konuda nereleri anlamadığımızı tespit edip sormak, ne olduğunu öğrenmektir. Çoğu öğrenci yapamadığı soruları çözdürmeye üşendiği için başarısız oluyor. Mavikep de burada devreye giriyor. Mavikep’in en güzel yanı ev rahatlığında ders ve sınav sorularınızı sizin yaşadığınız zorlu dönemi yeni bitirmiş, sizden tecrübeli kişilere sormak. Bir de sağladığı zaman tasarrufu da çok önemli bence.
Mavikep’i Neden Seviyorum?
Mavikepte eğitmen olmayı seviyorum. Çünkü çok iyi, anlayışlı yöneticilerimiz ve öğrenmeye çok aç öğrencilerimiz var. Öğrencilerimize bir şeyler öğretebildiğimiz zaman eminim ki diğer eğitmen arkadaşlarım da benim gibi bundan mutlu oluyorlar. Bu yöneticiler ve bu eğitmen kadrosu olduğu sürece ben Mavikep’in daha da gelişeceğini düşünüyorum.
Yazıma zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.
Yeliz Gürsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.