BEYGEM, GENÇLERİ ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIYOR

BEYGEM, GENÇLERİ ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIYOR
Beylikdüzü Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin düzenlediği üniversite yolculuğu seminerleri başladı. 318 lise mezunu öğrencinin katıldığı Beylicium AVM’de düzenlenen seminerde, üniversiteye en doğru şekli ile hazırlanmanın yolları, Eğitim Koordinatörü
Beylikdüzü’nün öğrencilerine eğitim kılavuzluğu yapan Beylikdüzü Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BEYGEM), üniversiteye hazırlık seminerleri veriyor. 318 lise mezunu gencin katıldığı BEYGEM Üniversiteye Hazırlık Semineri’nde başarı öyküleri yerine "neden başarısız oldular" başlığı altında öğrencilerin başarısızlık nedenleri anlatılarak farkındalık oluşturuldu. Eğitim Kooridnatörü Göksel Gökçe, geleceğin popüler mesleği haline gelecek mesleklerine dikkat çekti.

Başarı sağlanabilmesi için sınav stratejilerinin önemli olduğunu belirten Gökçe, verimli ders çalışma yöntemlerinden örnekler verdi. Sırasıyla puan türü değişen bölümler, en çok tercih edilen bölümler, en başarılı 15 üniversitenin de anlatıldığı seminer sonrası, soru-cevap bölümüne geçildi. Bu aşamada ise öğrencilerin hedef belirleme ve kariyer planlama için şimdiden karar vermelerinin, geleceklerini şekillendirmede daha etkili olacağı vurgulandı. Seminerler ayda bir düzenlenmeye devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.