Bu Okula Gitmeden Evlenmeyin!

Bu Okula Gitmeden Evlenmeyin!
Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, yeni bir müdürlük olmasına rağmen ard arda halkı bilinçlendirmeye yönelik hizmetler sunuyor.
Kişisel Gelişim Uzmanı Bircan Yıldırım ve Beden Dili İletişim Uzmanı İlhan Doğan, evli ve evliliğe hazırlanan çiftler için Sağlık İşleri Müdürlüğü konferans salonunda "Evlilik Öncesi ve Sonrası Evlilik Okulu" adında kapsamlı bir eğitime başladı.

Gebelik Okulu, Ana Baba Okulu gibi hizmetleri Beylikdüzülü vatandaşlarla buluşturan Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, bu kez önemli bir toplumsal mertebe olan evlilik hususunu ele aldı. 4 ana bölümden oluşan ve haftada bir gün, 2 saat olan Sertifikalı Evlilik Öncesi ve Sonrası Okulu'nda eğitimler, alanında uzman kişiler tarafından katılımcılara aktarılıyor.

Evliliğin İlk 2 Yılına Dikkat!

Seminerin ilk oturumunu Kişisel Gelişim Uzmanı Bircan Yıldırım gerçekleştirdi. Yıldırım; sağlıklı evlilik ve aile, evlilik ve akrabalık ilişkileri, sevgi ve aşk, evliliğin ilk yılları ve ilk yıllarda dikkat edilmesi gereken hususlar, evlilik çatışmasına sebep olan faktörler konularını detaylı bir şekilde anlattı. Çarpıcı örnekler veren eğitimci, boşanmaların büyük oranının evliliğin ilk 2 yılında görüldüğünü, fevri hareket ve kararların pişmanlık getirdiğini dile getirdi ve davranışları düzelterek sorunlu evliliklerin de kurtulabileceğine vurgu yaptı. Toplum olarak çok duygu odaklı hareket ettiğimizi de ifade eden Yıldırım, kural odaklı evliliklerin daha başarılı olduğunu ortaya koydu.



Beden Dilinin Ustası Beylikdüzü'ndeydi
İkinci oturum ise Beden Dili İletişim Uzmanı İlhan Doğan'ın tiatral anlatımıyla oldukça keyifli geçti. Uluslararası başarıları ve aldığı ödüllerle yılın adamı diye hitap edilen Doğan, beden dilinin ve bir insanı tanıma noktasında bazı kodların bizlere nasıl yardımcı olacağıyla ilgili püf noktaları canlandırmalarla gözler önüne serdi. Seminere katılanların da interaktif bir şekilde katkı sunduğu eğitimde kalıcı bir farkındalık oluşturuldu. Eşinize nasıl yaklaşılması gerektiğini, aşılmaz gibi görünen sorunların nasıl çözülebileceğini, hitap şekillerini ve samimiyetin gücünü aktaran Doğan, "Her şeyi yönetebilir, istediğiniz hayatı yaşayabilirsiniz" dedi. Kişilik analizleri de yapan eğitimci ilginin hiç azalmadığı hareketli bir sunum gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.