Bu robot ABD'de yarışacak

Bu robot ABD'de yarışacak
Beylikdüzü Yaşar Acar Fen Lisesi öğrencilerinin yaptığı robot yarışmaya katılacak.
Beylikdüzü Yaşar Acar Fen Lisesi öğrencileri, her aşamasını kendileri hazırladıkları yük taşıyan robotu, Amerika’nın New York eyaletinde FIST Vakfı tarafından lise öğrencileri arasında düzenlenen yarışmaya gönderdi. Öğrencileri tebrik etmek için okulu ziyaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gençlerin başarılarının takipçisi olacağını söyledi.
Bugüne kadar önemli ödüller kazanan Beylikdüzü Yaşar Acar Fen Lisesi öğrencilerden uluslararası bir başarı örneği daha geldi. 13 kişiden oluşan öğrenci grubu Team 5773, gecesini gündüzüne katarak 1 ayda geri dönüşüm için yük taşıyan bir robot üretti.

Amerika’da FIRST Vakfı tarafından 14-18 yaş arası lise öğrencilerine yönelik hazırlanan “First Robotics Comptetition” yarışmasına katılan gençler, 2 hafta önce tamamladıkları robotu Amerika’ya gönderdi. Bu hafta içinde ise öğrenciler, New York’a uçarak projelerini yarışmada tanıtacak.

HER ZAMAN DESTEKÇİNİZİM

Yaşar Acar Fen Lisesi’ni ziyaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, proje odasında gençlerle bir araya geldi. Öğrencilerin yaptığı çalışmayı, takım kaptanı Oytun Çağıl Koltuk’tan dinleyen İmamoğlu, robotun hazırlık aşamalarını gösteren videoyu izledi. Amerika’da düzenlenen bir yarışmaya katılmanın dahi büyük bir başarı olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Sizlerle gurur duydum. Tüm emeğinizi kutluyorum. Her zaman destekçinizim” dedi. İmamoğlu, okul müdürü ve öğretmenleri de tebrik ederek öğrencilerin güzel haberlerini beklediğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.