Büyükçekmece'den Makedonya'daki soydaşlarımıza okul geliyor

Büyükçekmece'den Makedonya'daki soydaşlarımıza okul geliyor
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün Makedonya'daki soydaşlarımız için yaptırdığı 13 derslikli ilköğretim okulunun temeli atılıyor.

Başkan Akgün; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin doğduğu topraklarda yapılacak olan okulun isminin Mustafa Kemal Atatürk Eğitim Tesisi olacağını açıkladı.

 Temel atma töreni yapılacak

 24 Kasım Öğretmen Günü'nde Makedonya'nın Struga kentinde gerçekleştirilecek olan temel atma törenine Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye meclis üyeleri ve eğitim hayırseverleri katılacak.  

Büyükçekmece Belediyesi'nin kardeş şehri Struga'daki soydaşlarımızın eğitim sorunlarıyla yakından ilgilenen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, burada yaşayan Türk ve Müslüman öğrencilerin en iyi şekilde eğitimlerini sürdürebilmeleri için ihtiyaç duydukları 13 derslikli bir ilköğretim binası yaptırıldığını belirtti. 

 "Eğitim konusunda duyarsız kalamayız"

 Günümüz dünyasında eğitimin çok büyük önem taşıdığını kaydeden Başkan Akgün; "Makedonya'daki kardeş şehrimiz Struga'da yaşayan soydaşlarımızın daha iyi bir ortamda eğitim yapabilmeleri için eğitim hayırseverlerinin katkılarıyla 13 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırıyoruz. 24 Kasım Öğretmenler Günü gibi anlamlı bir günde de kaymakamımız Sayın Hulusi Arat, belediye meclis üyelerimiz ve eğitim hayırseveri vatandaşlarımızla birlikte temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Her nerede olursa eğer eğitim anlamında bir ihtiyaç varsa duyarsız kalamayız. Her zaman için önceliğimiz eğitim konusudur. Yapılacak okulun soydaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum"

 Mustafa Kemal Atatürk Eğitim Tesisi

 Mevcut bir okulun devamı olarak yapılacak olan Mustafa Kemal Atatürk Eğitim Tesisi 1315 metrekarelik kapalı bir alan üzerine 2 katlı olarak inşa edilecek. 13 derslikli okula ayrıca müdür odası, öğretmenler odası, sekreter odası, malzeme deposu ve arşiv odası gibi hizmet birimleri de yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.