Büyükçekmece Halk Akademisi’nde yeni dönem

Büyükçekmece Halk Akademisi’nde yeni dönem
Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi kursları yeni dönem için kapılarını açıyor. Halk Akademisi bünyesinde, sanat merkezleri kursları, meslek edindirme kursları, kültür, sanat ve eğitim gibi branşlarda ücretsiz hizmet verilecek.

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi’nde Ekim ayında başlayacak kurslar için kayıt işlemleri devam ediyor. Bu yıl açılacak olan kurslar ise şu şekilde belirlendi:

 Sanat Merkezleri Kursları

 Sanat merkezlerinde açılan kurslar hat üzerine varak sanatı, tel kırma ve kanaviçe, biçki-dikiş, kadın giyim modelistliği, etnik takı tasarımı, kumaş boyama, örgü, dekoratif mum yapımı, Osmanlı nakışı, tezhip, kırkyama, Türk işi, Antep işi, gümüş örücülüğü, takı tasarımı, ahşap boyama, gravür, havya guta, sabun yapımı, Brezilya ve kurdela nakışı, makine nakışı, dantel tasarımı, kumaş üzerine ebru, iğne oyası, ev tekstili, mefruşat, boncuk nakışı, seramik, cam boyama, kaligrafi, hat sanatı, davet yemekleri, nikah şekerleri ve süsleme.

 Meslek Edindirme Kursları

 Meslek edindirme kursları bünyesinde ise, Evden Yeniden Okula Projesi (EYOP), bilgisayar kullanımı, bilgisayar okuryazarlığı, temel muhasebe, diksiyon, yabancı dil (İngilizce-Almanca), saç bakımı ve yapımı (kuaförlük), cilt bakımı ve temel makyaj, manikür – pedikür teknikleri ve görgü kuralları branşlarında kurslar verilecek.

 Kültür, sanat ve eğitim

 Barış Manço Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nde bu dönem, halk oyunları, Latin dansları, modern dans, Sirtaki, Roman dansı, bale, tiyatro, Türk halk müziği, bağlama, ud, davul, bas gitar, ritim, gitar, keman, piyano, yan flüt, solfej gibi branşlarda eğitim alınabilecek.

 “Kapımız sonuna kadar açık”

 Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi bünyesinde açılan yeni dönem kursların Büyükçekmeceliler için hayırlı olması temennisinde bulunarak; “Bugüne kadar kurslara katılan binlerce kursiyer ya bir meslek sahibi oldu, ya bir sanat dalında kendilerini geliştirdiler, ya da yarım kalan eğitimlerini tamamlama fırsatı buldular. Bu açıdan Halk Akademisi, toplumumuzdaki önemli bir açığı kapatmaktadır. Kapımız sonuna kadar açık. Herkes kendi ihtiyacı veya ilgi alanı doğrultusunda bu kurslara katılsın. Eğitim düzeyini yükseltmek, meslek edinmek, kültür, sanat ve sosyal alanlarda kendisini geliştirmek isteyenler Halk Akademisi’ne kayıt yaptırabilirler” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.