Büyükçekmece’de sahne çocukların

Büyükçekmece’de sahne çocukların
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Büyükçekmece’de coşku içerisinde kutlandı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Çocuk Şenliği’nde geleceğin büyükleri ile birlikte atölye çalışması yaptı.

Üretim yapmanın keyfi

Her yaştan Büyükçekmeceliye onlarca farklı branşta eğitimler veren Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi, eğitmenleri önceki günün mesaisini sadece çocuklara ayırdılar. Çocuklar, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Çocuk Şenliği kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde oluşturulan Çocuk El Sanatları Uygulama Atölyesi’nde hünerlerini sergilediler. Büyükçekmece genelindeki anaokulları ve ilköğretim okullarında eğitim alan çocuklar, ahşap boyama, boncuk nakışı, takı yapımı, örgü, kurabiye-pasta yapımı, süsleme, ebru ve çeşitli alanlarda üretim yapmanın keyfini çıkarttılar.



Çocuklarla birlikte çalıştı

Çocukların atölyedeki heyecanlarına ortak olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, oluşturulan çalışma gruplarının arasına karışarak çocuklara yardım etti. Ebru atölyesinde hızını alamayan Akgün bir de resim çizdi. Çocukların ürettikleri ile tek tek ilgilenerek onlarla sohbet eden Akgün’e yoğun ilgi gösterildi. Kurabiye-pasta yapım atölyesinde çocukların kendisi için özel olarak hazırladığı pastayı kesen Akgün, kendisine imzalı bir resmini hediye eden 2’inci sınıf öğrencisi Armağan Yıldız’ı elleriyle besledi. Buradan Mektebim Okulları’nın 23 Nisan için hazırladığı Kutlama Töreni’ne geçen Akgün, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:



Eğitmeye devam etmeliyiz

“94’üncü yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hepimize armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. 23 Nisan 1920 çok önemli bir tarihtir. 18 Mart 1915 ve 19 Mayıs 1919 gibi Türk tarihinin en önemli tarihlerindendir. Kurtuluş Savaşı başlamadan önce 23 Nisan 1920’de yönetim şeklinin temeli atılmıştır. Gazi, önce millet meclisini Türkiye’nin her satından o günkü seçilmiş kişilerden oluşturup, ondan sonra Kurtuluş Savaşı’na girmiştir. Bunlar derslerde yok. Ancak siz velilerden istediğim bunları çocuklarınıza, torunlarınıza anlatmanız. Çağdaş medeniyet düzeyine ulaşabilmek için bu çocukları eğitmeye devam etmeliyiz.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.