ÇATALCA’DA İLK DERS ZİLİ HEYECANI

ÇATALCA’DA İLK DERS ZİLİ HEYECANI
Çatalca’da 2013 – 2014 eğitim öğretim döneminin ilk ders zili öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin heyecanı ile çaldı.
Okulların açıldığı ilk gün Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da ilçe merkezindeki okulları ziyaret ederek okul müdürleri ve öğretmenlerden bilgi aldı.

İLKÖĞRETİM HAFTASI ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

Tüm yurtta olduğu gibi Çatalca’da da birçok öğrenci eğitim öğretim hayatına merhaba dedi. Okulların açıldığı ilk hafta da İlköğretim Haftası olarak kutlanması sebebi ile Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenk sunma programı vardı. Program Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Çelenk sunumunun ardından başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki programın ardından Gazi İlkokulu’na geçildi. Burada öğrenciler tarafından şiir okundu. Şiirlerin ardından Gazi İlkokulu Müdürü Akif Bacaklıoğlu, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı ve Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından okula yeni başlayan öğrencilere dördüncü sınıfta okuyan ağabeyleri ve ablaları çiçek takdim etti. Son olarak da okul öğrencileri halk oyunu gösterileri sergiledi. Gazi İlkokulundaki programa Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Garnizon Komutan Vekili, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca İlçe Başkanı Abdullah Aslan, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı ve sivil toplum örgütü başkan ve yöneticileri katıldı. 

BAŞKAN CEM KARA’DAN OKULLARA ZİYARET

Gazi İlkokulu’ndaki programın ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara her yeni eğitim öğretim döneminde olduğu gibi okul ziyaretlerini bu yılda gerçekleştirdi. Başkan Cem Kara ilk önce Çatalca Arif Nihat Asya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne geçti. Burada okul müdürü ve öğretmenleri ile bir araya gelerek, okuldaki yeni binaların inşaatları hakkında bilgi aldı. İkinci durak ise Çatalca Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu. Başkan Cem Kara burada da okul müdürü ve öğretmenlerine yeni eğitim öğretim döneminde başarılar diledi. 

TECRÜBELERİNİ AKTARDI

Ardından yeni binasına geçen İTO Çok Programlı Lisesi’ne geçen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara burada taşınma işlemleri ile ilgili okul müdürü ve öğretmenlerinden bilgi aldı. Okul yolunun asfaltlanması ve okulun nakliye edilmesi konusunda Çatalca Belediyesi’nin yardım ettiğini ve bundan sonra da her türlü yardımın da yapılacağını belirten Başkan Cem Kara öğretmenlere başarılar dileyerek, uzun süre görev yaptığı okuldaki tecrübelerinden örnekler vermeyi de ihmal etmedi. 

İLÇE MERKEZİ TURU TAMAM

İTO Çok Programlı Lisesi ziyaretinin ardından 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu’na geçen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara sırasıyla Çatalca Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Ferhatpaşa İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Çatalca Tayfun Topçu Anadolu Lisesi ziyaretlerini gerçekleştirerek okul müdürü ve öğretmenler ile bir araya geldi ve yeni eğitim öğretim yılında meslektaşlarına başarı dileklerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.