Demokrasi katliamına karşı dik duruyoruz

Demokrasi katliamına karşı dik duruyoruz
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Gençlik Kolları, İstanbul Üniversitesi'ne rektörlük seçimlerinde en yüksek oy alan Prof. Dr. Raşit Tükel yerine ikinci sıradaki ismi Cumhurbaşkanına öneren YÖK'ü protesto etti.
CHP Beyoğlu Gençlik Kolları Başkanı Cenk Haşhaş, «Tam burada İstanbul Üniversitesi’nde bu demokrasi katliamına karşı sesimizi duyuruyoruz» ifadelerini kullandı.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi’nde toplanan CHP'li gençler oluşan bir grup, 'Akademik İradeye YÖK Darbesine Hayır' yazılı pankart taşıyıp, 'Faşizme karşı omuz omuza, Üniversiteler bizimdir, bizim kalacak' şeklinde slogan attı. 
Tükel'i istiyoruz
Prof. Dr. Raşit Tükel’in 1202 oyla birinci seçildiğini hatırlatan CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, "İstanbul Üniversitesi öğretim görevlilerinin nerdeyse yarısı ve neredeyse İstanbul Üniversitesi'nin tüm öğrencileri bugün Raşit Tükel’i rektör olarak görmek istiyor. Biz YÖK'ün liste bir olarak Cumhurbaşkanı'na gönderdiği adaya Sayın Ak'a sesleniyoruz. Raşit Tükel’in bir önceki seçimlerde göstermiş olduğu demokratik tavrı sizler de gösterin. Raşit Tükel'in mücadelesine tüm kamuoyunu davet ediyoruz ve diyoruz ki; 'bu üniversitenin meşru rektörü, bizim hocamız Raşit Tükel'dir" diye konuştu.
Demokrasi katliamı!
CHP Beyoğlu Gençlik Kolları Başkanı Cenk Haşhaş ise ''Bugün burada akademik seçimle göreve gelmesi gereken Raşit Tükel için toplandık. Maalesef 'Demokrasi bizim için amaç değil araçtır' diyen Recep Tayyip Erdoğan zihniyeti, milli irade deyip sokak sokak, şehir şehir gezen zihniyetin yine milli iradeye saygısızlığına karşı toplanmış bulunuyoruz" sözleriyle konuşmasına başladı. Haşhaş, "İstanbul Üniversitesi’nin akademik iradesiyle kendi seçtiği sandıktan çıkardığı Raşit Tükel’e karşı Mehmet Ak’ın ikinci olmasına rağmen YÖK’ün Cumhurbaşkanı’na bu listeyi vermesine karşı burada demokrasi timsali olmuş, demokrasiyi yıllardır bu ülkeye yerleştirmeye çalışmış Cumhuriyet Halk Partisi’nin gençlik örgütleri olarak toplandık. Maalesef ülkede demokrasi naraları atanlar sandık iradesine sahip çıkmamaktadır. Tam burada İstanbul Üniversitesi’nde bu demokrasi katliamına karşı sesimizi duyuruyoruz" dedi. Açıklamaların ardından grup, oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.