Egemen Bağış İstanbul Rumeli Üniversitesi'nden seslendi

Egemen Bağış İstanbul Rumeli Üniversitesi'nden seslendi
İstanbul Rumeli Üniversitesi Silivri Kampüsü’nde düzenlenen konferansta konuşan Egemen Bağış, Türkiye'nin istikrara kavuşmasını istemeyenlerin muhalefet partisinin kayığında 'hayır' kampanyası yürüttüğünü söyledi

Hepsi aynı kayığa binmiş

İstanbul Rumeli Üniversitesi Silivri Kampüsü’nde "Modernleşen Dünyada Türkiye’nin Rolü" konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Avrupa Birliği ve Devlet Eski Bakanı Egemen Bağış, Cumhurbaşkanlığı hükümet modelinin Türkiye için çok elzemdir olduğunu belirterek, Avrupa ülkelerinin olumsuz tutumlarının her geçen gün büyüyen Türkiye’yi durdurmaya yönelik olduğunu ifade etti.

'One Minute' demeye başladık

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği konferansa İstanbul Rumeli Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Nazlı Hilal Balcı, Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Fatih Aktaş, Rektör Prof. Dr. Salih Aynural, akademik ve idari personel katıldı. Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Egemen Bağış, Türkiye'nin önemli aşamalardan geçerek bu günlere geldiğini kaydetti. Batının Türkiye'yi, 'Büyüdükçe budanan kurudukça sulanan bir ağaç' gibi gördüğü sözlerine ekleyen Bağış, "Türkiye 2002 sonrası ortaya koyduğu doğru politikalarla kişi başına düşen gelirini 3 kat arttıran, okullarının, hastanelerinin, limanlarının, barajlarının, otoyollarının, demiryollarının mesafelerini 3 kattına çıkaran bir ülke olmanın verdiği öz güvenle dünyadan gelen taleplere "One Minute" demeye başladı. Bu da birilerini rahatsız etti ve Türkiye üzerinde tuzaklar kurmaya başladılar" ifadelerini kullandı.

İstikrar güvence altına alınmalı

Batı'nın Türkiye'ye kurduğu tuzakların başarılı olması için içeriye yerleştirilmiş fitne mıknatıslarının devreye sokulduğunu dile getiren Bağış, "Cumhuriyet tarihinde tartışmamış bir Başbakan-Cumhurbaşkanı ikilisi göremiyoruz. İki başlılık fitneye ve sıkıntıya yol açıyor. Bu fitne mekanizmasını bertaraf edebilmek için bizim istikrarı anayasal güvence altına almamız lazım. 94 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nin 65. hükümet tarafından yönetiliyor olması başlı başına bir ayıptır. Türkiye’de devletin düştüğü zafiyetin göstergesidir. Bizim artık 5 yıllık hükumetler dönemine geçmemiz, istikrarı güvence altına almamız ve karar mekanizmalarında hızlı adımların atılmasını sağlamamız gerekiyor. İnşallah 16 Nisan da Türkiye’nin önünü açacak bizi 2023 hedeflerimize ulaştıracak. Dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri olmamıza vesile olacak bir geçiş yapacağız" dedi.

Tokalaşmak zorunda kalacaklar
16 Nisan'da yapılacak referandumdan evet çıkması durumunda Avrupa'nın bükemedikleri bilekle tokalaşmak zorunda kalacağını ifade eden Bağış, "Evet sonucunun çıkması halinde kimse Türkiye’nin güçlenmesinin önünde engel olamaz. Şu an Türkiye Avrupa’nın 16. büyük ekonomisine sahip. Bizden bir büyük olan ekonomi ise Hollanda 15. sırada. Ama biz istikrarı güvence altına alırsak birkaç yıl içerisinde onların önüne geçeceğimizi görüyorlar. O yüzden bizim istikrara kavuşmamızı istemiyorlar. Türkiye’nin istikrarını istemeyen ne kadar güç varsa Hollanda’sı Almanya’sı Belçika’sı Avusturya’sı Avrupa’sı FETÖ’sü DHKP-C’si PKK’sı bir olmuşlar ana muhalefet partisinin kayığına binmişler. Bu hayır kampanyasını birlikte yürütüyorlar" diye konuştu. FATMA SARIBIYIK YILDIRIM


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.