Eğitim meselesine milli seferberlik gözüyle bakmak zorundayız!

Eğitim meselesine milli seferberlik gözüyle bakmak zorundayız!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için herkesi eğitim davasına sahip çıkmaya çağırarak; "Eğer 15 Temmuz'dan bir ders aldıysak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim
 Büyükçekmece'de 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı açılış töreni Dr. Hasan Akgün İlkokulu'nda yapıldı. Törene Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Acıkara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Doğan, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve öğrenci velileri katıldı.

 

"Milli bir görev olarak görüyoruz"

 

Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye için en önemli meselenin eğitim meselesi olduğuna vurgu yaparak, herkesi eğitim davasına sahip çıkmaya çağırdı. Başkan Akgün, 2016 - 2017 Eğitim Öğretim Yılı'nın öğretmen ve öğrenciler için başarılı bir yıl olmasını dileyerek şöyle konuştu:

"Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet düzeyinde yerimizi alabilmek adına gelecek nesiller bizim için çok önemlidir, teminatımızdır. Bir daha 15 Temmuzların yaşanmaması için ve bize üçüncü sınıf dünya ülkesi gözüyle bakılmaması için milli eğitim davasına sahip çıkmak zorundayız. Eğer 15 Temmuz'dan bir ders aldıysak, bu ülkenin her ferdi geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmelerini sağlamak için bir milli seferberlik anlayışıyla eğitim konusunda sahip çıkmalıdır. Bu aynı zamanda da milli bir görevdir. Büyükçekmece'nin hizmet lokomotifi olarak, belediye olarak okullarımıza hizmet etmeye, milli eğitime hizmet etmeye, öğrencilerimize, öğretmenlerimize hizmet etmeye, okul yapmaya, okullara bakmaya devam edeceğiz. Çünkü bunu milli bir görev olarak görüyoruz" dedi.

 

İlk ders zili çaldı

 

Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, yaptığı konuşmada 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın tüm öğretmen ve öğrenciler için hayırlı ve başarılı bir yıl olması dileğinde bulunarak ilk ders zilini çaldı. Çalınan ilk ders zilin ardından öğrencilerle birlikte sınıflara giren Kaymakam Arat ve Başkan Akgün öğrencilere ders kitaplarını dağıttılar. Açılış töreninde, Dr. Hasan Akgün İlkokulu öğrencileri şiirler okuyarak, çeşitli gösteriler yaptı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.