Esenyurt’ ta aile ve evlilik okulu

Esenyurt’ ta aile ve evlilik okulu
Esenyurt Belediyesi tarafından İncirtepe, Esenkent ve Yunus Balta Kültür merkezlerinde, 2012 Kasım ayından bu yana devam eden aile ve evlilik eğitimi seminer programları sona erdi. Seminer programına, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu eşi Rabia Kad

Sunumlarını Dr. Senai Demirci ve Eğitimci Serap Buharalı’nın yaptığı seminerlerde çiftlere evlilikte iletişim ve yaşam becerileri, aile hukuku, evlilik ve sağlık konularında eğitim verildi.
Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen seminerler, vatandaşlara aile eğitimi ve ebeveynlerin çocuk gelişimindeki etkileri amacıyla İncirtepe, Esenkent ve Yunus Balta Kültür merkezleri olmak üzere üç ayrı merkezde üç ay boyunca devam etti.
Eğitmen Serap Buharalı Aile Okulu adı altında seminerlerini “Aile içi roller ve paylaşım, Mutlu aile nedir? , Aile tipleri”gibi başlıklar altında sunarken Evlilik okulunda ise Dr. Senai Demirci konu başlıklarını “ Sevmek ve sevilmek, ortak kararlar alabilmek, evliliğin temel kuralları” olarak eğitimler verdi.
Vatandaş, aile içi iletişim konusunda bilinçlendi
Aile üyeleri arasındaki ilişkiler ve aile ortamı, psikososyal yönden gelişen bireyin en çok etkileşime uğradığı yer olması bakımından önem arz ettiği için, Esenyurt Belediyesinin düzenlediği seminer programları ile vatandaşın aile birliği ve sağlığına büyük katkı sağlamış oldu.
Sertifikaları Başkan Kadıoğlu takdim etti
Seminerlere büyük ilgi ile katılım sağlayan Esenyurtlu 400 aileye sertifika verildi.
Seminerlerin sona ermesiyle katılımcılara aile ve evlilik sertifikaları, Esenyurt İncirtepe Kültür Merkezinde düzenlenen tören ile takdim edildi.
Sertifika töreninde Eğitmen Serap Buharalı bir konuşma yaptı. Buharalı,; “ Bu eğitim seminerleri düzenlemeye vesile olan Sayın Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu programlar sayesinde sizlerle olmaktan onur ve gurur duydum “ dedi.
Kadıoğlu ‘aile bir kurum gibi yönetilmeli’
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun da katılım sağladığı ve sertifikaları ailelere bizzat takdim eden Başkan Kadıoğlu aile ve evlilik okulu sertifika töreninde yaptığı konuşmasında, “Toplumun temel yapı taşı ailedir. Aile bir kurum gibi görülüp, kurum gibi yönetilmelidir. Bu kurumsal yapının en değerli meyveleri ise çocuklardır.Çocukların iyi bir gelecek elde etmeleri, sağlıklı bir psikolojiyle yetişmelerine bağlıdır. Bu anlamda anne babalara çok önemli görevler düşmektedir. Toplum sağlığı üzerindeki en temel unsur ailedir. Bu noktada “Aile ve Evlilik “ seminerlerini de ülkemizin geleceği ve gelişimi için düzenlemiş bulunduk. Daha bilinçli, daha modern ve daha mutlu ailelerin olduğu bir Esenyurt için bizler hep yanınızda olacağız” dedi.
Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenecek olan daha birçok seminerde vatandaşlar ile bir arada olacağını belirten Başkan Kadıoğlu, katılımcılarla belgelerini takdim ederek, günün anısına hatıra fotoğrafları çektirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.