Esenyurt Üniversitesi geliyor…

Esenyurt Üniversitesi geliyor…
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Üniversitesi için inşaat çalışmalarının yakın bir zaman da başlayacağını müjdeledi.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, üzerinde titizlikle durduğu Esenyurt Üniversitesi için inşat çalışmalarının başlayacağını belirtti. Kadıoğlu; “Esenyurt Vakıf Üniversitesini ilçemize kazandırmak bölgenin imajını da farklı hale getirecektir” dedi  

Yatırımlar arasında ilçeyi son günlerde oldukça heyecanlandıran önemli bir gelişme yaşandığının altını çizen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Esenyurt Üniversitesi’nin hizmet binası inşaatlarının çok yakın bir zamanda başlayacağının müjdesini verdi. Nakipoğlu ve Gürlek ailelerinin ortak girişimi ile yapılacak olan Esenyurt Üniversitesi’nin iki yol içinde eğitime başlaması hedefleniyor. 
 

300 milyon’u aşan dev bütçe 

Kadıoğlu,”Bu anlamda göreve geldiğimiz günden bu güne Esenyurt ‘un önceliklerini çıkararak çalıştık. Öncelikle henüz daha beldeler Büyükşehir’e bağlanmadan biz Esenyurtla ilgili plan çalışmalarımızı yapıp meclisimizden geçirdik. Beldeler İBB’ yi bağlandığında bizim yapmış olduğumuz planlar büyük oranda onaylandı. Böylece ilçemiz yatırımcılar için cazibe merkezi haline geldi. Bundan hem ilçemizdeki büyük mülk sahibi vatandaşlarımız karlı çıktı, hem de belediyemizin gelirleri arttı. Eski parayla 20 trilyon bütçe ile devir aldığımız Esenyurt Belediyesi bugün 300 milyon TL’yi geçen bütçesi ile İstanbul’un yatırım gücü en yüksek belediye olmuştur. Bu önemli gelişmedir” dedi 
 

Esenyurt’un imajına değer katacak 

Önümüzdeki yıllarda eğitim alanında 40 yeni okul daha planlara eklediğini söyleyen Kadıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; Amacımız 80’den 40–45 civarına düşürdüğümüz sınıf mevcut sayısını 25’e indirmektir. Valimiz, İl özel idaremiz, Belediyemiz ve hayırsever vatandaşlarımızla işbirliği yaparak inşallah bu mevcudu 25 ‘e düşüreceğiz. Esenyurt halkı olabileceğin en iyisini hak ediyor. Ben buna inanıyorum ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde öncelikli mesele olarak eğitime ele aldık. Bugün Esenyurt’ta yaptığımız okul projeleri ve yeni yapılacak okullarla sayı 70’i bulacak. Özellikle meslek okulların hizmete girmesi için çalışmalar yapıyoruz. Çikolatacılık ve alüminyumculuk dallarında iki meslek okulu ilçemize yapılacak iki özel üniversite ve bir de Esenyurt Vakıf Üniversitesini ilçemize kazandırmak bölgenin imajını da farklı hale getirecektir” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.