Esenyurt, Yeni Bir Eğitim Yuvası Daha Kazandı

Esenyurt, Yeni Bir Eğitim Yuvası Daha Kazandı
Esenyurt’ta sınıf yoğunluğunun azaltılması amacıyla yapımına başlanan okullara bir yenisi daha eklenerek 24 derslikli Bak Yapı İlkokulu’nun temeli atıldı.
Esenyurt'ta sınıf yoğunluğunun azaltılması amacıyla yapımına başlanan okullara bir yenisi daha eklenerek 24 derslikli Bak Yapı İlkokulu'nun temeli atıldı.

Esenyurt Belediyesi, hayırsever bir firmanın da destekleriyle Kapadık Mahallesi'nde Bak Yapı İlkokulu'nun temel atma törenini gerçekleştirdi. Açılış törenine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Kaymakamı Ekrem İnci ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal'ın yanı sıra çok sayıda mahalleli katıldı.

İKİ OKULUN DAHA TEMELİ ATILACAK

Temel atma töreninde mahalle sakinlerine hitap eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, ilçede eğitim yatımlarının hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Yaklaşık 30 okulun da yapımının devam ettiğini dile getiren Necmi Kadıoğlu, "Boş ve kullanılmayan ama etrafı çevrili okul alanımızı ikinci bir okul olarak yapıyoruz. Ben özellikle Veysel beye teşekkür ediyorum bizi kırmadı ve kendi inşaatı Sefer Mahallemizde yani eski Namık Kemal mahallemizde olmasına rağmen buradaki bizim daha önem verdiğimiz burada olmasını istedik. Mahallemize hayırlı olsun. İnşallah 60 civarında olan sayı, bu okulla beraber daha da aşağı inecek. Bazı öğrencilerimiz biraz aşağıdaki Hüseyin Çelik İlkokulu'na gidecek. Yine bu mahalleye ait iki okulumuzun daha temelini önümüzdeki hafta atacağız. Yani bu mahallede 4 okul olmuş olacak" şeklinde konuştu.

Daha sonra Kapadık Mahallesi'ndeki Bak Yapı İlkolunun temeli dualarla atıldı. Toplam 24 derslikli sınıflardan oluşacak okulda, yüzlerce öğrenciye eğitim imkanı sunulacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.