Evlilik ve Yaşam Okulu'na Yeni Yılda da Yoğun İlgi

Evlilik ve Yaşam Okulu'na Yeni Yılda da Yoğun İlgi
Aile ve bireylerin iletişimlerini güçlendirmek amacıyla Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Evlilik ve Yaşam Okulu Eğitim Seminerleri, her ayın 2’nci Pazartesi günü Zübeyde Hanım Nikâh Sarayı Salonunda devam ediyor.
Aile ve bireylerin iletişimlerini güçlendirmek amacıyla Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Evlilik ve Yaşam Okulu Eğitim Seminerleri, her ayın 2'nci Pazartesi günü Zübeyde Hanım Nikah Sarayı Salonunda devam ediyor.

Türkiye'de ilk Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nü kuran Avcılar Belediyesi'nin evli veya evlilik hayatına hazırlanan çiftler için düzenlediği "Evlilik ve Yaşam Okulu" konu başlıklı eğitim programı, Avcılar Belediyesi bünyesinde bulunan psikolog Aile Danışmanının anlatımı ile Zübeyde Hanım Nikah Sarayı Salonu'nda gerçekleşiyor.

Psikolog Hacı Tekin eşliğinde aile bireylerinin özgüven problemi işleniyor. Aile içindeki kavramlar katılımcılar tarafından sorgulanarak çözüm yolları aranıyor. Sevgi ve doğal gereksinimler arası çatışmalardan kaynaklı problemler katılımcıların karşılıklı aşılmaya çalışılıyor. Evlilikte yaşanan gerilimlerin aile içinde sebep olduğu sorunlara dikkat çekerek eşler arasındaki iletişimsizlik üzerinde duruluyor. Kadınlardaki motivasyon ve güven ilişkisine dikkat çeken Tekin soru-cevap şeklinde katılımcıları bilgilendiriyor.

Mutlu aile mutlu Avcılar

Derslerle ilgili olarak temel sorunlara çözümünde faydalı olduğunu ifade eden katılımcılar, aile içindeki sorunlara karşı bakış açılarının değiştiklerini ifade ediyor. Katılımcılar yapılan hizmetten memnun olduğunu ifade ederek Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli'ye teşekkürlerini ileti.

Dersleri bizzat takip eden Başkan Handan Toprak Benli, "Bizim için mutlu aileler demek mutlu Avcılar demektir. Avcıları daha mutlu hale getirmek için Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğünü göreve geldiğimiz yıl kurarak ailelerimizin hizmetine sunduk. Daha mutlu ve huzurlu Avcılarda hep birlikte yaşamak için çalışmalara devam edeceğiz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.