EYOP yüzlerce kişinin umudu oldu

EYOP yüzlerce kişinin umudu oldu
Büyükçekmece Belediyesi’nin Evden Yeniden Okula Projesi (EYOP) okur-yazar seviyesinden üniversiteye kadar uzanan pek çok başarı öyküsünün yolunu açıyor.
 Eğitimini yarım bırakmak zorunda kalmış veya bugüne kadar hiç okula gidememiş 7’den 70’e herkesin yeniden okulunu tamamlamaya çağıran proje yüzlerce kişi için umut ışığı oldu.

 

Büyükçekmece Belediyesi tarafından 2008 yılında hayata geçirilen EYOP, herhangi bir nedenle eğitimini tamamlayamamış yada eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalanların bıraktıkları yerden eğitimlerini tamamlama fırsatı veren örnek bir proje.

 

6 yılda 1700 öğrenci

 

EYOP hakkında bilgi veren Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi öğretmenlerinden Burcu Künteci, Evden Yeniden Okula Projesi’nin ilk olarak 2008 yılında başlatıldığını belirterek şu açıklamayı yaptı: “Proje 2008 yılından bugüne kesintisiz olarak sürdürülüyor. Bugüne kadar 1700’ün üzerinde öğrenci kayıt yaptırdı. Proje dahilinde birinci ve ikinci kademe okuma yazma kurslarımız var. Ayrıca ortaokul ve lise kurslarımız var. Öğretmenlerimizin tamamı gönüllü olarak ders vermektedir. 2012 -2013 eğitim öğretim yılında 15 kişi liseden mezun oldu ve bunların 6'sı üniversiteyi kazandı. 2013- 2014'de ise 22 mezun verdik.”  

 

“EYOP hayatıma güne gibi doğdu”

 

EYOP sayesinde eğitimlerini tamlayan kursiyerler proje ile tanışmalarını ve projenin hayatlarını nasıl değiştirdiğini şu şekilde anlattılar:

 

Meral Türkdemir (39): 2005 yılında Evden Okula Projesi ile tanıştım. Ortaokulu ve ardından da liseyi bitirdim. Üniversiteyi kazandım. Çocuk Gelişimi ve Anasınıfı Öğretmeni oldum. Benim bu başarım başta ailem olmak üzere çevremde büyük takdir topladı. Bugün öğretmen olmamı Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e borçluyum.

 

Müzeyyen Yavuz (52) : 6 yıl önce EYOP’a kayıt yaptırdım. Kayıt yaptırdığımda okuma yazma bilmiyordum. İlk önce ilköğretimi sonrası ortaokulu bitirdim. Şimdi ise lisede eğitimimi sürdürüyorum. Bu proje benim hayatıma bir güneş gibi doğdu. Yeniden doğmuş gibiyim. Artık eğitimli bir insan olmaktan dolayı çok mutluyum. Bundan sonraki hedefim üniversite okumaktır. Bunu da başaracağıma inanıyorum. Bize annemizin babamızın sağlayamadığı bu imkanı tanıyan Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e minnettarım. Kendisine teşekkür ediyorum.

 

Hamdiye Çakır: Ben EYOP’a 2009 yılında ilkokul mezunu olarak başvurdum ve eğitimime ortaokuldan başladım. Liseyi bitirdim ve ardından üniversite sınavlarına girdim. Uluslararası ilişkileri kazandım ve ikinci sınıfta okuyorum. Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e ve ekibine bize bu fırsatı verdikleri için çok teşekkür ediyorum.

 

Emzade Ustabaş (51) : Bir arkadaşımın vasıtasıyla tesadüfen EYOP’la tanıştım. Liseyi burada bitirdim şimdi üniversite öğrencisiyim. Sosyal bilimler okuyorum. Ben Beylikdüzü’nde oturuyorum ve bir başka belediyede böyle bir imkan olmadığını da biliyorum. Bu açıdan bize bu imkanı tanıyan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü her gördüğüm yerde kendisine teşekkür ediyorum. Zaten bana lise diplomamı da başkanımızın elinden almıştım. Ve o gün kendisine üniversite sözü vermiştim, sözümü tuttum.

 

Nermin Çaldıran (62) : 8 yıl önce Büyükçekmece Belediyesi’nin ilanlarında EYOP’u gördüm. Ve gelip hemen başvurdum. Ortaokulu bitirdim sonra sağlık sorunlarım nedeniyle bir süre ara vermek zorunda kaldım. Şimdi liseyi okuyorum ve bundan sonraki hedefim üniversite okumaktır. Bize bu fırsatı veren Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e teşekkür ediyorum.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.