Geleceğini karartmanın bedeli: 'pardon'

Geleceğini karartmanın bedeli: 'pardon'
Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) yanlış sınıfa aldıkları Kahraman Özdemir adlı öğrenciyi, 2 saat soru çözdükten sonra ‘Pardon yanlış sınıfa gelmişsin’ deyip okuldan çıkardılar. Talihsiz genç, "Sınavım iptal oldu. Bir yılım boşa gitti, manevi yön

15 Mart Pazar günü yapılan YGS'de ilginç bir olay yaşandı. Sınava giren Kahraman Özdemir adlı öğrenci, 2 saat sonra görevliler tarafından yanlış sınıfa alındığı gerekçesi ile 'pardon' denilerek  dışarı çıkartıldı.

Baştan sona ihmal
Olayı anlatan lise son sınıf öğrencisi Kahraman Özdemir, pazar sabahı erkenden Şişli Anadolu Lisesi’ne giderek sınav saatinden 20 dakika önce okula girdiğini söyledi. Sınav salonlarının olduğu koridorda iki tane hocayla karşılaştığını belirten Özdemir, “Sınava giriş kağıdım ve kimliğimi göstererek yerimin neresi olduğunu sordum. Onlar da beni aldılar, senin yerin burası diyerek oturttular sıraya" dedi. Kendisini apar topar aşağıya indirdiklerini anlatan Talihsiz öğrenci, "Sınava yanlış girdiğimi söyleyip, olayı anlattılar. Kendilerinin hatası olduğunu söyledim ancak kabul etmediler. Beni haksız duruma düşürdüler" dedi ve ÖSYM başkanının telefonla arandığını ancak onların da birşey yapamayacaklarını belirttiğini söyledi.

Dalgınlığımıza geldi
Sınavda 60 - 70 soru çözdüğünü anlatan Özdemir, "Annem, ‘hocam nasıl böyle bir şey olabilir, nasıl böyle bir hata yapıldı?’ deyince, hocanın verdiği cevap da şuydu, ‘ilk defa böyle bir şey oldu. Bizim dalgınlığımıza geldi’. Hocanın dili sürçüyordu, panik içindeydi. Ve hiç umursamadan çekti gitti” ifadeleriyle olayın bir başka boyutuna dikkat çekti.

Emekleri boşa gitti
Bir senesinin boşa gittiğini söyleyen Özdemir, özel hocalarla çalıştığını ve bu durumun kendisini maddi manevi sarstığını aktardı. Kahraman Özdemir, "Sesimi, ÖSYM başkanına, yetkili kişilere duyurmak istiyorum. Yardımlarını bekliyorum. Bir senem yanmaması için çözüm arıyorum. Dile kolay bir yıl. Zaman çok önemli.” diyerek yetkililere seslendi.

Hem okudu hem çalıştı
Pazar günü oğlunu sınava girdiği okulun önünde bekleyen anne Zehra Özdemir de hocalarla konuştuğunu ancak hiçkimsenin ilgilenmediğinden yakındı. Anne Özdemir, “Çocuğumun bir senesi geride kaldı. Hukuki yollarla hakkımız arayacağız. Maddi sıkıntılar içinde benim çocuğum hem okudu hem çalıştı. Neden bir senesi kaybolsun? Bu zamanda çocuk okutmak da zor” diye konuştu.

KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.