GELENEKSEL SANATLAR AKADEMİSİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

GELENEKSEL SANATLAR AKADEMİSİ İLK MEZUNLARINI VERDİ
Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi'nin düzenlediği 'Çerağ' isimli mezuniyet programı renkli görüntülere sahne oldu. Düzenlenen törende, üç yıl boyunca çeşitli sınavlardan geçerek mezun olan, Akademinin 150 öğrencisi serti

Programa; Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, GSA'nın alanında uzman eğitmenleri ve öğrenciler katıldı. 

 

 TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTILAR 

 

GSA'nin duayen eğitmenleri Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Yrd. Doç. Latife Aktan Özel, Öğretim Görevlisi Semih İrteş ve Kat'ı üstadı Dürdane Ünver 'Sanat Eğitiminde Geleneksel Disiplin' konulu panelde öğrencileriyle tecrübelerini paylaşarak, onlara geleceğe dair tavsiyelerde bulundu. 

 

'BAŞKAN KARADENİZ'E TEŞEKKÜRLER'

 

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, gelenekten geleceğe köprü kurarak kendilerine imkan sağlayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'e teşekkür etti. 

 

Panelin ardından  Hakan Dedeler ve Meriç Dönük’ün katılımıyla Ehl-i Makam dinleti programı gerçekleştirildi. Coğrafyamızın farklı yörelerine ait formlarda eserleri icra eden ikili, beğeniyle dinlendi.

 

'HER ALANDA YANINIZDAYIZ'

 

GSA öğrencilerine mezuniyet sertifikaları eğitmenleri ve Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu tarafından takdim edildi. Müftüoğlu, Küçükçekmece Belediyesi'nin yerel yönetim olarak her alanda vatandaşların yanında olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, GSA'nın eğitmen ve öğrencilerini tebrik etti. 

 

'ÇERAĞ İZLEYİCİYLE BULUŞTU'

 

Mezuniyet programı kapsamında mezun olan öğrencilerin eserlerinden oluşan 'Çerağ' isimli sergi de izleyiciyle buluştu. Tezhip, Minyatür, Ebru, Çini, Cilt, Katı', Kaligrafi, branşlarında mezun olan ve proje gruplarına dâhil olan öğrencilerin 8 ay hazırlık yaparak ürettikleri eserler,  geleneğe bağlı kalarak oluşturulmuş yeni tasarımlar olarak dikkat çekiyor.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.