GENÇLERDE OYUN BAĞIMLILIĞINA DİKKAT!

GENÇLERDE OYUN BAĞIMLILIĞINA DİKKAT!
Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve BAYAMER’in (Bağımlılıkla Mücadele Danışmanlık ve Rehabilitasyon Merkezi) düzenlediği ‘Bağımlılıkla Mücadele Seminerleri’ Tasev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başladı.

Öğrencilere, Uzman Klinik Psikolog Merve Yıldız tarafından internet bağımlılığı ile ilgili seminer de verildi.

 

 “ÇAĞIMIZIN BAĞIMLILIĞI’’

 

Uzman Klinik Psikolog Yıldız, internet bağımlılığının gençlerde çok yaygın olduğunu ve gençlerin zararlarını erken dönemde görmedikleri için bu durumun kendileri için bir sorun olarak görmediğini söyledi.

 

“GENÇLERDE OYUN BAĞIMLILIĞINA DİKKAT’’

 

Yıldız; günümüzde oyun bağımlılığının da gün geçtikçe yaygınlaştığını ifade ederek, “Gençlerin giderek oyun başında daha fazla zaman geçirmesi, aile ya da arkadaşlarla birlikte vakit geçirmek yerine oyun oynamayı tercih etmesi ve oyunlarda alınan başarıları gerçek hayattaki başarılardan daha çok önemsemeye başlaması oyun bağımlısı olduğunu gösterir.  Bu durum gençlerde ders notlarının düşmesi, devamsızlık sorunları, uykusuz kalma ve derslerden sıkılmak gibi sorunları beraberinde getirir” diye konuştu. Psikolog Yıldız, gençlere  “Bağımlı olmayın, özgür kalın, özgür yaşayın” tavsiyesinde bulundu. 


 

SEMİNERLER FARKLI OKULLARDA DEVAM EDECEK

 

BAYAMER’in Uzman Psikologları Sema Balık Okutan, Merve Yıldız ve Tuğba Balık, 30 Mart- 12 Mayıs tarihleri arasında Küçükçekmece’deki farklı okullarda öğrenci ve ebeveynlerle bir araya gelerek, sigara, teknoloji ve madde bağımlılığını anlatacak.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.