GÖKCAN koleji dünya çocuklarını ağırlıyor

GÖKCAN koleji dünya çocuklarını ağırlıyor
Gökcan Koleji’nin bu yıl 5.'sini düzenlediği Uluslararası Çocuk Halk Oyunları Festivali görkemli bir kortej yürüyüşüyle başladı.

 10 Ülkenin katıldığı kortej yürüyüşü Büyükçekmece Albatros sahilinden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda ülkelerin gösterileri ile sona erdi.

Kortej yürüyüşü sırasında Büyükçekmece halkı Dünya çocuklarına büyük ilgi gösterdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen festivalde sevgi seli içinde barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamaları Gökcan Koleji’nin bu etkinliği ile ilçemizde başlamış oldu.



Atatürk anıtının önünde bir konuşma yapan Gökcan Koleji Genel Müdürü Mehtap Göktaş, "Ulu Önder'in bize armağan ettiği bu bayrama sahip çıkmak bizim birinci vazifemiz. Festivalimiz sayesinde dünya çocukları ülkemize gelip misafirperverliğimiz için bize teşekkür ediyorlar. Türk çocuklarıyla arkadaş oluyorlar. Ülkemizi dünyaya en iyi şekilde tanıtıyoruz" dedi.



Misafir ülke çocukları devlet okullarındaki çocuklarla buluşarak onlara gösteri yapacaklar ve dünya çocuklarının kardeşliğini vurgulayacaklar. Festival böylelikle çocuklar arasında kültür alışverişi oluşturmayı amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.