“Güçlü kadın güçlü toplum demektir“

“Güçlü kadın güçlü toplum demektir“
Nejat Uygur Eğitim ve Kültür Merkezi'nde kursiyer bayanlarla bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün eşi Hatice Akgün, kadınların eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanmaları gerektiğinin altını çizerek; "Kadınları eğitimli ve güçl

"Eğitimde fırsat eşitliği şart"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün eşi Hatice Akgün, Büyükçekmece Belediyesi Tepecik Nejat Uygur Eğitim ve Kültür Merkezi'nde kurdela nakışı eğitimi alan bayan kursiyerleri ziyaret etti. Büyükçekmece Belediyesi Halk Eğitim Merkezi'nde önemli işler yapıldığını belirten Hatice Akgün; "Halk Eğitim Merkezi'nden her yıl yüzlerce kadınımız mezun oluyor. El becerilerini geliştirerek meslek sahibi olan kadınlarımız hem aile bütçelerine katkı sağlıyorlar, hem de bu yolla kendilerine olan güvenlerini de pekiştiriyorlar. Maalesef ülkemizde kadınlarımız eğitimde fırsat eşitliğinde payına düşeni alamadı. Bu durum da kadım istihdamını olumsuz etkiliyor" şeklinde konuştu.

"Mutlaka Halk Akademileri'ne uğrayın"

Kadınları eğitimli ve güçlü olan toplumlarında güçlü olduğunu ve geleceğe güvenle baktıklarını belirten Hatice Akgün, "Büyükçekmece'de yaşayan ve kendisini geliştirmek isteyen bayanlarımız mutlaka Halk Akademileri'ne uğrasınlar. Oralardaki görevli öğretmen arkadaşlarımız kendilerine yardımcı olacaklardır. Mutlaka kendi ilgi alanlarına uygun bir kursa kayıt yaptırsınlar. Çok kısa bir sürede yaşamalarındaki olumlu değişimi fark edeceklerdir" dedi.

Hatice Akgün, daha sonra bayan kursiyerlere bazı hediyeler dağıtarak, bir süre sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.