Güvenlik ölümlerin önüne geçer

Güvenlik ölümlerin önüne geçer
Küçükçekmece Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Müdürlüğü İş Sağlığı Güvenliği biriminin ortaklaşa düzenlediği ‘’İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’’ Küçükçekmece Belediye binasında verildi.
Eğitim veren isimlerden Yakup Yıldız, “Güvenlik ölümlerin önüne geçen önemli bir detaydır” diye konuştu 

Küçükçekmece Belediye personeli A sınıfı İş Güvenliği belgesine sahip Yakup Yıldız ve İş Yeri Hekimi Dr. Saniye Ozan tarafından verilen eğitimle personel bilgilendirildi.
Konuyla ilgili konuşan Yakup Yıldız, “Uluslar Arası Çalışma Örgütü raporlarına göre ülkemiz iş kazalarında Avrupa’da lider bir konumda iken dünya ölçeğinde 3. sırada yer alıyor. Rapora göre Türkiye de 2011 yılında, 69.227 iş kazası ve 697 meslek hastalığı tespit edilmiştir. İş kazalarının %72’si 50’den fazla az işçi çalıştıran işyerlerinde meydana geliyor. Türkiye’de her 6 dakikada bir iş kazası oluyor ve her 2.5 saatte bir işçi sakat kalıyor. Bu kazaların 1.700 kadarı ölüm ile sonuçlanmış iş kazası ve böylece iş kazalarında günde ortalama 3 işçi hayatını kaybetmiştir’’ diyerek iş kazalarının hayatımızdaki yerine değindi.

Güvenlik kültürü önemlidir
İş güvenliği kültürünün önemli olduğu da vurgulayan Yakup Yıldız, ’’Güvenlik Kültürü: Kurumun sağlık ve güvenlik programlarının yeterliliğine, tarzına ve uygulamadaki ısrarına karar veren birey ve grupların değer, tutum, yetkinlik ve davranış biçimlerinin bir ürünüdür. İş Güvenliğinin kültürü ise iş güvenliğinin öncelikli olduğu yaşam biçimidir. İçselleştirilmiş ve yaşam biçimi haline getirilmiş bilgi güvenlik kültürünü oluşturur ve güvenlik bilgiye dayanır’’ dedi.

Hastalıkları önlemek için!
Meslek hastalıklarının tanısı, olası etkenler ve meslek hastalıklarını önlemeye yönelik alınması gereken önlemlerin neler olduğunu anlatan Dr. Saniye Ozan ise ’’Meslek hastalığının tanısının konması, iş yerindeki iş risklerinin işveren tarafından yönetilemediğini ve işçinin bu nedenle fonksiyon kaybına yada hastalık durumuna uğradığını kanıtlar. İşle ilgili hastalıklarda temel etken işyeri dışındadır. İşe girmeden önce var olan veya çalışırken ortaya çıkan herhangi bir sistemik hastalık yapılan iş nedeniyle daha ağır seyredebilmektedir’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.